VM håndbold

Kroatien skifter landstræner efter VM-skuffelse

Goran Perkovac erstatter Hrvoje Horvat som landstræner for de kroatiske håndboldherrer.

Målet var en kvartfinale, men Kroatien måtte forlade det netop overståede håndbold-VM allerede efter mellemrunden.

Det har nu kostet Hrvoje Horvat jobbet som landstræner. Faktisk er hele staben omkring det kroatiske herrelandshold blevet afskediget, oplyser det kroatiske håndboldforbund, HRS, på sin hjemmeside onsdag efter et bestyrelsesmøde.

Forbundet oplyser endvidere, at Horvats afløser allerede er på plads. Det er 60-årige Goran Perkovac, der også er tidligere kroatisk landsholdsspiller. Perkovac var en del af det kroatiske hold, der vandt OL-guld i 1996.

Goran Perkovac har tilbragt det meste af sin trænerkarriere i Schweiz, hvor han har stået i spidsen for blandt andet Kadetten Schaffhausen, Pfadi Winterthur og Kriens Luzern.

I perioden fra 2013 til 2016 var han i Tyskland. Her trænede han først GWD Minden og efterfølgende TuS Nettelstedt-Lübbecke.

Landsholdshåndbold er heller ikke fremmed for Perkovac. I 2007-2008 var han landstræner for Grækenland, og fra 2008 til 2013 var han landstræner for Schweiz.

Hrvoje Horvat blev forfremmet fra assisterende landstræner til landstræner for de kroatiske håndboldherrer i januar 2021 som afløser for Lino Cervar. Horvat fik dermed to år på posten.

Ved VM i Sverige og Polen i år endte Kroatien på 9.-pladsen. Danmark blev verdensmester for tredje gang i træk.