Håndbold

Rivaler plukker profilerne - flere spillere på vej væk fra KIF Kolding

Ligatopscorer Bjarke Christensen og to norske profiler forlader alle KIF Kolding i 2024, erfarer TV 2 SPORT.

Sommeren 2024 kan lige nu synes langt væk, men det er den ikke rundt om i håndboldklubberne.

De skal ofte være ude i meget god tid for at sikre sig de bedste spillere til kommende sæsoner, for det er ikke unormalt, at spillere skriver kontrakt med en ny klub flere år før, at et klubskifte reelt sker.

Den virkelighed rammer lige nu sæsonens positive overraskelse og aktuelt nummer fire i herreligaen, KIF Kolding, der er på vej til at miste flere af sine profiler - men først fra sommeren 2024.

En af dem er den aktuelle ligatopscorer Bjarke Christensen, som ifølge TV 2 SPORTs oplysninger i 2024 vender tilbage til Skjern, som han forlod i 2019 efter 14 sæsoner for at drage til Mors-Thy i jagten på mere spilletid.

I sommer skiftede han så til KIF Kolding, hvor han foreløbig har scoret 125 mål i sæsonens første 18 ligakampe.

Han bliver ikke den eneste Kolding-spiller, der rykker til Skjern i 2024. Også norske Vetle Rønningen har ifølge TV 2 SPORTs oplysninger lavet en aftale med vestjyderne fra 2024, hvor hans kontrakt i Kolding udløber.

Hverken KIF Kolding eller Skjern vil bekræfte klubskifterne, men de er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger på plads.

En anden nordmand, landsholdsplaymakeren Sander Øverjordet, er også fortid i Kolding fra 2024. Han vender hjem til Norge for at spille for Haslum, bekræfter den norske klub selv. Øverjordet har underskrevet en femårig aftale med klubben, som han spillede for i syv sæsoner fra 2013 og 2020, inden han tog til Danmark.

KIF Kolding risikerer tilmed at miste endnu en profil i sommeren 2024.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er målmand Magnus Brandbyge, der har den højeste redningsprocent af alle keepere i ligaen i denne sæson, et meget varmt emne i Bjerringbro-Silkeborg. Der er dog uenighed om en klausul i målmandens kontrakt, erfarer TV 2 SPORT, og derfor er det ikke sikkert, at skiftet ender med at blive til noget.

Herreligaen har ligget stille under VM-slutrunden, men begynder igen på fredag. Lørdag mødes topholdene Aalborg og GOG i et brag af en kamp, som bliver sendt direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.