Mogensen fyret: - Det er virkelig en lang forklaring

Claus Mogensen tiltrĂĄdte i den tyrkiske klub i sommer, men allerede nu er han altsĂĄ fortid. Hvad fremtiden nu skal bringe, er fortsat uvist.

Det gik ikke som håbet. Slet ikke. I sommer begyndte Claus Mogensen som trænerfor den tyrkiske klub Kastamonu Belediyesi GSK, men nu er eventyret slut.

Den danske træner er blevet opsagt og er vendt hjem til Danmark igen. Det bekræfter han fredag over for TV 2 SPORT.

Selv italesætter den 50-årige træner markante kulturelle forskelle som et af hovedpunkterne bag det fejlslagne ophold. Men flere ting overraskede den tidligere København Håndbold-træner, der ellers var forberedt på lidt af hvert.

- Det er jo virkelig en lang forklaring, fordi det er en helt anderledes kultur, og nogle helt andre rammer, end vi er vant til herhjemme. Gennem hele sæsonen har vi haft et sted mellem 10 og 15 procent af vores træningsmængde, hvor vi kunne spille 6 mod 6. Så vi har haft svært ved at træne på et højt niveau.

Hvordan er det gĂĄet til?

- Det er omstændigheder, der gør det. Vi har en trup på 16 spillere, men når to er blevet korsbåndsskadede, er de jo ude af ligningen. Samtidig er der ikke noget U19- eller andethold i klubben, ligesom der heller ikke er et herrehold. Så der er dem, der er.

Fik ikke altid løn til tiden

Når en række spillere samtidig døjer med småskader og andre udfordringer, tynder det hurtigt ud i truppen, og det giver selvfølgelig udfordringer.

Noget andet, han og spillerne undervejs også har bikset med, var lønnen. Eller mangel på samme.

- De var egentlig meget lige omkring det. Der var ikke nogen, der fik udbetalt løn, mens andre ikke gjorde. Men den første månedsløn fik vi en måned for sent, og de efterfølgende tre kom samlet 3,5 måned senere.

Claus Mogensen fortæller, at han var indforstået med, at sådanne udfordringer kunne opstå, og at det kunne være en del af pakken.

Overordnet har han heller ikke noget negativt at sige om klubben, selvom vilkĂĄrene undervejs ikke var optimale for at opnĂĄ succes.

- Det får jo den konsekvens, at når det er tre måneder, betyder det noget for de tyrkiske spillere. Det er deres levebrød, og det kan ikke undgå at få en betydning. Heller ikke sportsligt.

Udfordrende start

Den tidligere København Håndbold-træner fremhæver også starten på opholdet som udfordrende, fordi en række af hans spillere var afsted med landsholdet til forskellige begivenheder.

Derfor skulle de bruge en pause, da de vendte hjem kort før sæsonstart, hvilket gav svære rammer for at lægge godt fra land.

Blandt Claus Mogensens største ambitioner i Kastamonu Belediyesi GSK var en succesfuld Champions League-kampagne.

Den udeblev dog, da det tyrkiske mandskab er ude efter gruppespillet, og det har været medvirkende til, at Claus Mogensen nu er fortid i klubben.

Oprindeligt løb danskerens kontrakt frem til sommeren 2023.