Håndbold

En voldsom overgang fra Paris til Aalborg, vurderer Nyegaard

Mikkel Hansen er sygemeldt med symptomer på stress. Det sker efter et meget turbulent år.

Det seneste år har sat sig så meget i Mikkel Hansen, at han nu er blevet sygemeldt med symptomer på stress.

Ifølge håndboldekspert Bent Nyegaard har Hansen været en ualmindelig travl og gavmild mand, siden han vendte hjem til dansk håndbold i sommer.

- Der er ingen tvivl om, at der har været en voldsom overgang fra, at han kunne passe sig selv i Paris til at træde ind i en helt anden verden i Aalborg. Husk på, at han fik en blodprop i foråret 2022 og så kom han hjem til Aalborg og Danmark, hvor alle har snakket om Mikkel og Mikkel og Mikkel. Uanset hvordan han har vendt eller drejet sig, har han været et omdrejningspunkt, siger Bent Nyegaard, der har set Hansen skrive autografer i op til en time efter Aalborgs udekampe.

- Han har aldrig ladet nogen vente forgæves på en autograf. Det har jeg altid været imponeret over, men det er med til at gøre ham til en af de travleste håndboldspillere i verden. Læg dertil, at han bor i København og spiller i Aalborg, og selvom han har stor erfaring i at være i centrum, så kan det blive for meget.

Blodprop, flytning og kampe i massevis

I foråret 2022 blev Mikkel Hansen ramt af en blodprop i lungerne. Senere samme år skiftede han fra Paris Saint-Germain til Aalborg Håndbold, hvor han fik comeback på håndboldbanen tidligere end ventet. Derefter fulgte et almindeligt, men travlt efterår med adskillige kampe i både ligaen og Champions League, inden Hansen i januar var med til at vinde VM for tredje gang i træk.

- Mikkel Hansen er et særegent tilfælde. Der er ikke nogen på samme popularitetsniveau som ham, og alt har været plastret til med ham. Det giver et enormt pres, men jeg hæfter mig mest ved, at han har været igennem en stor forvandling uden for banen.

Mikkel Hansen er ikke den første håndboldspiller, der har brug for en pause i det travle program. I efteråret 2021 fik Mathias Gidsel eksempelvis også et afbræk i GOG, fordi han var udkørt på bagkant af VM og OL samme år.