Håndbold

Danske stjerner måber over stor nyhed

Der bliver skrevet historie, når Danmark møder Sverige i en testkamp i Royal Arena.

De danske håndboldkvinder har aldrig spillet en kamp i Royal Arena.

Men det bliver der nu lavet om på.

Dansk Håndbold Forbund har netop offentliggjort, at håndboldkvinderne får debut i Royal Arena, når de møder Sverige i en testkamp 11. april.

Den nyhed havde TV 2 SPORT fornøjelsen af at overbringe de danske landsholdsprofiler Rikke Iversen og Mie Højlund. Og de tog – mildest talt – godt imod den store nyhed.

- Det er løgn! Ej, det er fedt. Det er vildt. Jeg håber, vi kan fylde den. Det kunne være sindssygt. Vi har snakket om, når vi har kørt forbi den, at det kunne være fedt at spille en kamp der, siger Rikke Iversen.

Hun følges op af Mie Højlund:

- Er det rigtigt? Det er virkelig fedt. Det er ikke mange gange, vi har spillet sådan et sted. Selvfølgelig er vores mål også at fylde hallerne, men det tror jeg da også, at vi ville kunne. Og hvis vi kan det, bliver det en enorm fed oplevelse for både os og tilskuerne, siger Højlund.

Royal Arena, der ligger i København, kan huse op til 10.000 tilskuere til håndboldkampe.

Har været en stor drøm

Glæden er stor hos spillerne, og det samme er tilfældet hos direktøren i Dansk Håndbold Forbund, Henrik Jacobsen.

- Vi har længe drømt om, at kvindelandsholdet igen skulle spille foran et stort, dansk publikum – og nu gør vi den drøm til virkelighed! Vi sætter alle sejl ind på at fylde den fantastiske arena til lejligheden, når vi skal hylde landsholdet for deres flotte præstation ved EM.

- Vi er meget stolte over den opbakning, som danskerne viser Håndboldkvinderne. Især under EM, hvor 1,4 mio. danskere så med i gennemsnit, siger Henrik Jacobsen i en pressemeddelelse.

Mens håndboldkvinderne kan se frem til deres første kamp i den københavnske arena, har håndboldherrerne allerede fem gange tidligere spillet for fulde huse.