Lindberg har brækket hånden: - Det kom som et chok

Hans Lindberg må indstille jagten på titlen som alletiders Bundesliga-topscorer for nu, da han har brækket sin højre hånd.

41-årige Hans Lindberg må sætte sin håndboldkarriere på pause for en stund.

I midtugens European League-kamp pådrog den danske landsholdsspiller sig nemlig en skade. Det skriver Füchse Berlin på sin hjemmeside:

- Chokerende nyt for klubben: Højrefløjen Hans Lindberg må sidde ude i flere uger. Den danske verdensmester faldt i forbindelse med kampen i Spanien (mod Bidasoa Irun, red.) og brækkede sin højre hånd, står der i pressemeddelelsen.

Lindbergs cheftræner, Jaron Siewert, begræder nyheden:

- Skaden kom som et chok for os. Men heldet var, at transfervinduet var åbent indtil i aftes, og vi kunne nå at hente en erfaren mand til holdet i form af Robert Weber. Så en topscorer afløser en anden for nu.

Hans Lindberg sætter ikke selv ord på situationen i pressemeddelelsen, men TV 2 SPORT forsøger naturligvis at få en kommentar fra den danske fløjstjerne.

Satte rekord – og jagter endnu en

Midtugekampen i Spanien var ellers en stor milepæl for den danske stjerne.

Med fire scoringer i Füchse Berlins European League-sejr over Bidasoa Irun blev Lindberg den blot sjette spiller i historien til at runde 1000 mål i EHF-regi. Dermed skrev han sig ind i et noget så fornemt selskab:

Spillere med 1000 mål eller mere i EHF-klubturneringer:

  1. Kiril Lazarov: 1521 mål
  2. Nikola Karabatić: 1174 mål
  3. Timur Dibirov: 1103 mål
  4. Mikkel Hansen: 1061 mål
  5. Momir Ilić: mål 1033 mål
  6. Hans Lindberg: 1000 mål

Skader falder aldrig godt, men for 41-årige Lindberg ærgrer han sig sikkert lidt mere end normalt.

Lindberg øjner nemlig muligheden for at snuppe titlen som alletiders topscorer i Bundesligaen.

Tilbage i december overgik Lindberg landsmanden Lars Christiansen og er nu den mest scorende dansker i Bundesligaen. Danskeren er lige nu noteret for 2882 mål i den bedste tyske liga.

Yoon Kyung-shins rekord som alletiders topscorer lyder på 2905 scoringer.