Ekspert hylder GOG's Pytlick-beslutning

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard roser GOG-træner Nicolej Krickau for at spare Simon Pytlick forud for en Champions League-kamp.

Simon Pytlick har haft et vildt ĂĄr.

Derfor har Pytlicks GOG-træner, Nicolej Krickau, nu besluttet, at den 22-årige GOG-spiller skal hviles i torsdagens Champions League-kamp mod Dinamo Bucuresti.

En beslutning, som TV 2 SPORTs hĂĄndboldekspert Bent Nyegaard hilser velkommen.

- Jeg synes, det giver ualmindelig god mening. Krickau er den, der er tættest på Pytlick og kender hans forfatning fysisk og psykisk, siger han og fortsætter:

- NĂĄr han (Krickau, red.) siger, at nok er nok, sĂĄ har jeg stor tillid til, at det er den rigtige beslutning.

Internationalt gennembrud

I søndags kunne Pytlick fejre en Santander Cup-titel med GOG. Og for bare en måned siden løftede han VM-trofæet sammen med det danske håndboldlandshold.

Inden VM-slutrunden var der ikke mange, der havde forudset, at Simon Pytlick ville fĂĄ et reelt gennembrud.

Men det gjorde GOG-spilleren i dén grad, og der har siden været meget opmærksomhed rettet mod den talentfulde håndboldspiller. Måske også for meget.

GOG’s træner, Nicolej Krickau, forklarede til Fyens Stiftstidende, hvorfor Simon Pytlick nu skal spares.

- Det er en beslutning, jeg alene har taget. Simon bliver hjemme for at få ro - det gælder både kroppen og hovedet. Simon har været slidt siden slutrunden, siger Krickau med henvisning til VM i januar.

- Der er en grænse for os alle

Da Mathias Gidsel slog igennem på landsholdet ved VM 2021, oplevede han efterfølgende et mentalt efterslæb.

Det samme oplevede Mikkel Hansen for nyligt, og han blev derfor også sygemeldt med stress-symptomer i kølvandet på VM-triumfen i januar.

På den måde indskriver Pytlick sig i en større fortælling om håndboldspillere, der bliver overbelastet særligt psykisk af den store opmærksomhed, sporten genererer.

De sidste 15 sekunder blev brugt på jubel, inden den helt store fejring brød ud. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Bent Nyegaard håber derfor, at Krickaus beslutning vil bane vejen for andre trænere i fremtiden.

- Det er måden at gøre det på. Jeg håber, der er flere trænere, der tør gøre lignende og øger samarbejdet med spillerne også på et menneskeligt plan. Der er en grænse for os alle.

Simon Pytlick døjer desuden med en mindre forstrækning i maven, men er stadig i spil til søndagens ligakamp mod Ribe-Esbjerg.