Håndbold

Endnu en Odense-træner på vej til Europas største klub

Odense kæmper imod, men meget tyder på, at assistenten Kristian Danielsen rejser med træner Ulrik Kirkely til Györ.

En succes har som bekendt mange fædre - og mødre, for det er kvindehåndbold, vi taler om - og sådan er det også med successen hos Odenses danske mestre de seneste sæsoner.

Selv om Ulrik Kirkely til sommer forlader Odense med prædikatet succestræner efter minimum to danske mesterskaber og en pokaltitel - han kan nå både et DM-guld og en pokaltitel mere de kommende måneder - er de seneste sæsoners store triumfer alle gange opnået med assistenten Kristian Danielsen ved sin side.

Vi er meget glade for Kristian og vil rigtig gerne beholde ham

Odense-direktør, Trine Nielsen

Og der vil Kristian Danielsen med stor sandsynlighed også være at finde, når Ulrik Kirkely til næste sæson står på sidelinjen i den ungarske storklub Györ.

Kirkely vil nemlig have sin assistent med sig til Ungarn, og selv om Odense ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har kæmpet så meget imod at slippe ham, at der er advokater involveret i uenigheden, tyder meget på, at klubskiftet bliver en realitet.

34-årige Kristian Danielsen er måske ikke et kendt ansigt i den bredde danske offentlighed, men den unge træner er yderst respekteret i håndboldkredse for sit faglige niveau og også vellidt blandt Odenses mange stjerner i spillertruppen.

Odense sagde nej tak

Derfor takkede de danske mestre ifølge TV 2 SPORTs oplysninger også nej, da Györ kort tid efter ansættelsen af Ulrik Kirkely i december tilbød Odense en overgangssum for også at få assistenten til sommer.

Men der sluttede sagen ikke.

For selv om Kristian Danielsen officielt har kontrakt med Odense endnu en sæson - frem til sommeren 2024 - er han og Odense ifølge TV 2 SPORTs oplysninger uenige om tolkningen af assistentens kontrakt, og hvorvidt han er ansat efter funktionærloven eller ej - og dermed om han kan opsige sin kontrakt med et vist varsel.

Det mener assistenten og hans advokat godt, at han kan, og derfor har Kristian Danielsen meddelt, at han ønsker at skifte til Györ til sommer.

Ingen kommentar

Odense-direktør Trine Nielsen ønsker ikke at forholde sig til TV 2 SPORTs oplysninger om uenigheden om assistentens kontraktforhold, men bekræfter, at der er interesse for ham fra andre klubber.

- Vi er meget glade for Kristian og vil rigtig gerne beholde ham. Men andet har jeg ikke at sige på nuværende tidspunkt, siger Trine Nielsen.

- Men det kommer ikke bag på mig, at der er mange, der finder ham interessant, siger Odense-direktøren.

Kristian Danielsen har ikke ønsket at kommentere sin fremtid.

Odense Håndbold topper lige nu den danske kvindeliga i håndbold og er også stadig med i Champions League, hvor de danske mestre er klar til ottendedelsfinalerne.