Håndbold

Jubilaren Jesper Jensen udpeger sit mest bevægende øjeblik som landstræner

Landstræneren ser tilbage på sin første tid i spidsen for de danske håndboldkvinder.

Jesper Jensen runder 50 landskampe som landstræner for de danske håndboldkvinder, når de torsdag møder Norge i Golden League.

Indtil videre har 45-årige Jensen i den grad sat et positivt aftryk, og TV 2 SPORT har derfor bedt ham om at udpege sit mest mindeværdige øjeblik som landstræner.

Jesper Jensens bedrifter som landstræner

  • 4. plads ved EM 2020
  • 3. plads ved VM 2021
  • 2. plads ved EM 2022

Turde ikke forlade hotelværelse

Man skulle tro, at Jesper Jensen ville vælge en af de mange flotte sejre. Det kunne være Danmarks sejr over Montenegro, der sendte kvinderne i EM-finalen i november. Eller måske sejren over Norge i mellemrunden ved selvsamme turnering.

Men valget faldt faktisk ikke på en kamp, Jesper Jensen og håndboldkvinderne selv var involveret i. I hvert fald ikke direkte.

- Jeg tror faktisk, at det mest bevægende øjeblik jeg har haft, var da Ungarn vinder, da jeg sidder hjemme på hotelværelset (Ungarn vandt over Slovenien ved EM og sendte derfor Danmark i semifinalen, red.), siger landstræneren og fortsætter:

- Da vi sad hjemme på hotelværelset, var jeg enormt bevæget og havde også tårer i øjnene, fordi det tog et enormt pres af os. Jeg turde ikke gå ud af døren – jeg ville bare stå derinde og være for mig selv.

"Jeg er fandme stolt af os." Video: TV 2 Sport

Den største skuffelse

Jesper Jensen er også blevet bedt om at udpege sin største skuffelse som landstræner. Der er dog ikke mange af dem, hvorfor det var en svær opgave for ham.

- Jeg kan huske min første landskamp i Horsens mod Norge, hvor vi var bagud 1-10.

- Det var måske ikke en skuffelse, men jeg tænkte 'puha, hvad er det, jeg har gabt over her'.

Den omtalte kamp endte med et 21-28 nederlag til de danske håndboldkvinder. Dermed fik landstræneren Ikke just en drømmestart.

Den største drøm

Med snart 50 landskampe under bæltet og en nylig kontraktforlængelse er det også på sin plads at se frem. Så hvad er Jesper Jensens største drøm?

Han gør det først og fremmest klart, at han håber, at dansk kvindehåndbold er et endnu bedre sted kulturelt, når han en dag stopper. Her og nu er der dog en altoverskyggende drøm.

- Det er da en kæmpe-kæmpe-kæmpe drøm at vinde VM på hjemmebane. Vi ved godt, at det bliver ekstremt svært, men det er det, vi drømmer om. Det er der ingen tvivl om, siger han.

De danske håndboldkvinder spiller på hjemmebane ved VM-slutrunden til december, hvor der også spilles i Sverige og Norge. Men først skal Jesper Jensens landskamp nummer 50 vindes.

Kampen mod Norge kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 17.30.