Håndbold

Debutant forbløffer Nyegaard: - Jeg har aldrig set det før

Thomas Arnoldsen debuterede på A-landsholdet med en pragtkamp, hvor han blev kåret som banens bedste.

Allerede onsdag aften kunne Thomas Arnoldsen mærke det i kroppen.

Han havde svært ved at sove, og torsdag kredsede tankerne fortsat om den mulige landsholdsdebut klokken 20.45. Han var så nervøs, at han selv nævnte det både først og sidst i interviewet efter kampen. Men nervøsiteten skjulte han godt.

For han greb chancen og viste sig som en spiller, holdet kan regne med. Blandt andet i en situation i anden halvleg ved stillingen 20-13 til Danmark. Her tog han kampen op med to tyskere om en løs bold, erobrede den og spillede den videre til en helt fri Oscar Wind.

Til stor fornøjelse for TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard:

- Det er jo et 12-tal for energien, for kampgejsten og for overblikket.

- Jeg har aldrig set det før. Jeg har ikke set nogen være nede i sådan en fysisk kamp før og have så kolossalt et overblik og øje for Oskar Wind. At du for det første har fuldt fokus på at komme før de to tyskere og så ud af øjenkrogen se, at en medspiller er i medløb og så kunne skille sig af med bolden i stort set samme bevægelse til en helt fri medspiller, er ufatteligt imponerende, siger Bent Nyegaard.

- Jeg var godt nok nervøs

Nyegaard kårede efter den overbevisende sejr Arnoldsen som kampens bedste spiller. Blandt andet fordi "han var ustyrlig lige fra det moment, han kom på banen".

- Jeg var godt nok nervøs, da jeg kom ind på banen. Jeg havde ikke turde drømme om, det ville gå så godt, siger Thomas Arnoldsen til TV 2 SPORT.

Med syv mål på otte forsøg blev Arnoldsen topscorer i sin første landskamp. Og endnu vigtigere for præstationen: Det var ikke til at se, at han ikke har været med før.

- Folk har taget pissegodt imod mig, og den måde, vi spiller på, passer mig rigtigt godt. Så det var egentlig ret nemt at komme ind i spillet, siger Arnoldsen og tilføjer:

- Det har været sindssygt nemt til træning, for når vi har kørt systemerne, er vi gået helt ned i de små ting. ”Kan du lige komme på det brede punkt der?” Eller: ”Kan du lige komme på krydset, når vi spiller kort?” Det er nok derfor, det er kommet naturligt til mig, siger Arnoldsen, der i januar fyldte 21 år.

Lyn-analyse

Det er et særsyn, at han i så ung en alder har så veludviklet et blik for spillet. Det er meget, meget flot at han allerede nu ved, hvornår man skal skyde, og hvornår man skal spille bolden videre.

Efter sejren på 30-23 over Tyskland blev Arnoldsen også kåret som kampens spiller i Gigantium.

Arnoldsen og resten af håndboldherrerne møder Tyskland igen søndag klokken 14.15 i Hamborg. Kampen i EHF Euro Cup kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.