Håndbold

Nikolaj Jacobsen glæder sig over stor nyhed

Både Simon Pytlick og Lukas Jørgensen drager til Flensburg-Handewitt efter sommeren, og det glæder landstræner Nikolaj Jacobsen.

Det er nu en kendsgerning, at de danske landsholdsspillere Simon Pytlick og Lukas Jørgensen rykker til den tyske storklub Flensburg-Handewitt efter sommerferien.

De to GOG-spillere bliver dermed klubkammerater med landsholdkammeraterne Kevin Møller, Emil Jakobsen, Johan Hansen, Mads Mensah, Aaron Mensing og Lasse Møller. Relationerne, som spillerne opbygger i klubregi, kommer også landsholdet til gode, fortæller landstræner, Nikolaj Jacobsen.

- Det giver os nogle gode relationer i forhold til spillet, men også et styrket kammeratskab. Rent spillemæssigt kan de tage deres klubspil med hjem på landsholdet, og derfor skal de bruge lidt kortere tid på at finde hinanden i landsholdssammenhæng. På den måde er deres klubskifte også en god nyhed for landsholdet, fortæller Jacobsen til TV 2 SPORT.

Skal prøves af på højere niveau

Selvom Flensburg ikke ligger på den anden side af jorden, får skiftet stor betydning for spillernes udvikling – både som håndboldspillere og menneske.

- Det er altid godt for spillere at komme ud i verden. Den danske liga er rigtig stærk, men det er sundt at få noget ny inspiration og lære sig selv bedre at kende. Nu er Flensburg selvfølgelig ikke så langt væk fra Danmark og deres familie og venner, men det bliver godt for dem at møde nogle nye udfordringer på et lidt højere niveau, siger Nikolaj Jacobsen.

Pytlicks kontrakt binder ham til klubben til sommeren 2027, mens Jørgensens aftale udløber et år tidligere.

Landsholdet er lige nu samlet til EHF Euro Cup, hvor de søndag møder Tyskland klokken 14:15.