Håndbold

Pytlick begrunder sit skifte til Tyskland

Skiftet til Flensburg-Handewitt og det projekt, der venter i det nordtyske, har været den lokkende faktor i Pytlicks skifte.

Han har velsagtens været i stand til at lukke øjnene og udvælge samtlige klubber i Europa.

Alligevel blev det Flensburg-Handewitt, der løb med Simon Pytlicks underskrift.

Jeg ved, at alle klubber har revet og flået i ham, men vi har været så heldige, at det er lykkedes os at signe ham

Lars Christiansen, sportschef Flensburg-Handewitt

Og nu forklarer landsholdsprofilen, der fik sit helt store gennembrud til VM i januar, hvorfor det netop blev den nordtyske håndboldgigant.

- Det hold, de er ved at skrabe sammen, og det spil jeg bliver tilbudt, kan jeg se mig selv i. Der er enormt mange gode spillere dernede, der kan løfte mig, og så håber jeg, at jeg kan komme ned med noget af det spil, jeg er med til at spille for tiden.

- Nu er jeg så heldig, at min holdkammerat Lukas Jørgensen kommer med, og vi har gang i nogle gode ting. Det håber jeg, at vi kan blive ved med at udvikle, og så kan jeg ikke understrege nok, hvor godt et hold, jeg synes, det kommer til at blive dernede, siger Pytlick til TV 2 SPORT.

En drøm, der går i opfyldelse

Selvom Flensburg-Handewitt i skrivende stund kæmper for at hænge fast i kapløbet om Champions League-pladserne i Bundesligaen, er det en stor traditionsklub, Pytlick nu skal repræsentere.

Det understreger bagspilleren også, da TV 2 SPORT drøfter skiftet med ham.

- Det er en af de drømme, jeg har haft om at komme til udlandet. Den kom, før jeg lige selv havde regnet med det, men alt i alt er det en af de største klubber, der har været og er i verden.

- Det er et spændende projekt, jeg skal ned og være en del af, og det betyder meget.

Klubben føler sig heldig

I Flensburg-Handewitt lander Simon Pytlick i en vaskeægte dansk koloni.

Udover at han til dagligt skal spille og træne med en håndfuld af sine landsholdskollegaer og venner, er en af dem, der har den største stemme på ledelsesgangene i klubben den danske landsholdslegende Lars Christiansen, som er sportschef i klubben.

Også han er tilfreds med Pytlicks valg.

- Der er ingen tvivl om, at han er en af verdens bedste venstrebacks lige nu. Simon har haft en enorm udvikling både i GOG og på landsholdet.

- Vi har fulgt ham tæt i lang tid. I og med, at jeg er dansk, ved jeg jo godt, hvad der foregår heroppe, så det er klart, at han er en interessant spiller.

- Jeg ved, at alle klubber har revet og flået i ham, men vi har været så heldige, at det er lykkedes os at signe ham, siger Lars Christiansen.

Simon Pytlick har skrevet under på en kontrakt, der løber fra sommeren 2023 og fire år frem.