Håndbold

Pytlick-bombe er ikke det eneste, storklub præsenterer

Den danske bagspiller Simon Pytlick er snart fortid i den danske liga. Det samme er hans GOG-kollega Lukas Jørgensen.

Fredag erfarede TV 2 SPORT, at en kæmpestor handel i dansk håndbold er under opsejling, og lørdag blev det, der velsagtens kan betegnes som en bombe i håndboldverdenen, bekræftet.

Den danske landsholdskomet Simon Pytlick er således i gang med sin sidste sæson for GOG. Til sommer skifter han Sydfyn ud med Nordtyskland og Flensburg-Handewitt. Det skriver den tyske storklub på Facebook.

Her annoncerer de ligeledes, at GOG's Lukas Jørgensen også har skrevet under med klubben. Han har fået en kontrakt til sommeren 2026. Pytlick har skrevet under på en kontrakt, der holder ham et år længere.

Henter All Star-dansker

22-årige Simon Pytlick, der var en del af All Star-holdet ved VM i januar, forlader Danmark efter fem år som ligaspiller. Han har også tilbragt alle sine ungdomsår i den sydfynske klub.

Lukas Jørgensen fik også slutrundedebut for det danske landshold i januar.

Deres kommende klub, Flensburg-Handewitt, har gang i en sæson på det jævne og er i øjeblikket nummer fem i Bundesligaen. De har dog kun to point op til ligaens tredjeplads.

Klubben er kendt som en danskerklub og har i denne sæson mere end en håndfuld danske landsholdsspillere i truppen – nemlig Kevin Møller, Emil Jakobsen, Johan Hansen, Mads Mensah, Aaron Mensing, Lasse Møller og Simon Hald.

Simon Hald forlader dog klubben til sommer, hvor han vender hjem til Danmark og Aalborg Håndbold.

Det samme gør Aaron Mensing sandsynligvis. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er han på vej den anden vej til GOG.

Flensburg har været fremme med læderet

Den tyske storklub nævner intet om overgangssummens størrelse. Der er dog ingen tvivl, at de har haft læderet fremme i erhvervelsen af Simon Pytlick. Pengepungen har været i spil.

Faktum inden handlen var nemlig, at Simon Pytlicks kontrakt med GOG først udløb i sommeren 2025, hvorfor TV 2 SPORTs håndboldekspert ikke er i tvivl om, at Flensburg har fået lov til at betale i store summer i håndboldsammenhæng.

- Jeg er overbevist om, at det er den største handel nogensinde i herreligaen (…) Selvfølgelig har GOG ikke kunnet lade ham gå uden en ekstraordinær overgangssum. Mit bud vil være, at vi er oppe omkring fire millioner danske kroner, lyder analysen fra Bent Nyegaard.

Vi skal tilbage til 2010 for at finde den hidtil største overgangssum i herreligaen, da Bjerringbro-Silkeborg ifølge TV 2 SPORTs oplysninger solgte den schweiziske stjerne Andy Schmid til tyske Rhein-Neckar Löwen for cirka 3,5 millioner kroner.