Håndbold

- Gidsel i ny rolle. Det var en fryd at se

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til de danske spillere efter en ny sejr over Tyskland.

Endnu en magtdemonstration af det danske landshold. Det var en gentagelse af kampen i Aalborg – nu var det bare med nye eksperimenter, nye spillere på forsvarspositioner, nye angrebskombinationer og den store test af Gidsel som playmaker med to venstrehænder.

Det lykkedes på fremragende vis, og det viste tallene også. Det, jeg godt kan lide, er, at når det danske landshold møder hold af lidt mindre klasse, så vinder de med otte, ni eller ti mål.

Mathias Gidsel dækker højre fløj, og det gør, at han fik lagt et enormt tryk på den danske kontrafase. Med den fart og det overblik, han kom med, kunne han vurdere, hvor boldene gjorde mest ondt på et forsvar. Lykkedes første pres ikke på kontraspillet, så var de allerede i gang med at spille kombinationer efter.

Det var en fornøjelse og en understregning af, at det i dag var Lassen, Kirkeløkke og Mensing, der skulle prøves af, nu hvor Pytlick ikke var der. Der er ingen grænser for, hvad Nikolaj Jacobsen og Henrik Kronborg kan få det landshold til at præstere.

Karakterer til danskerne mod Tyskland

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Emil Nielsen

  Målmand

  Han skulle lige i gang og rører ikke de første fem tyske bolde. Derefter bygger han videre på præstationen i Aalborg. Endnu en overbevisende og sikker præstation bag et godt dansk forsvar.

  5
 • Simon Gade

  Målmand

  Får små ti minutter, har enkelte redninger og gør en fin figur undervejs. 

  4
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Landin får ikke mange afslutninger. Starter med at være lidt for langsom i forsvarsarbejdet, men da han først var kommet i gang, var han stærk defensivt. Fik ikke meget arbejde med offensivt. 

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Seks på seks. Forrygende afslutninger på vinkler, der var så gode, at jeg forventer scoring. Men det er trods alt på Andreas Wolff, og det er meget flot. Sammen med Arnoldsen løfter han opgaven flot defensivt med opmærksomhed og initiativ. 

  6
 • Oskar Vind

  Fløjspiller

  Får lidt spilletid i slutningen af første af halvleg og så det sidste kvarter. Han misser sin første afslutning og er ikke meget med. Scorer på en kontra hen mod kampens afslutning. 

  3
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Kom ikke på banen. 

  UB
 • Aaron Mensing

  Bagspiller

  Spiller anden halvleg, og der fik man virkelig at se, at når han bliver sat sammen med et godt angreb, så har han en forhammer. Laver fire på fem i en flot anden halvleg, og han bliver dén, der på et tidspunkt kan være med til at give landstræneren muligheden for at forandre rytmen fra brud- og presspil og kombinere det med skytten. 

  5
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Kom ikke på banen. 

  UB
 • Jacob Lassen

  Bagspiller

  Var en del af det nye system med Gidsel og fik chancen fra start. Han var lidt anonym. Jeg synes ikke, han går ind i sine dueller og pres med nok fart i forhold til de muligheder, der var. De sidste ti minutter får han scoret tre mål.

  3
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller / Kampens spiller

  Han var her, der og alle vegne. Det var en fryd at se ham komme farende ned og lægge det enorme tryk. Han bevarer sit sublime overblik. Hans kreativitet og sammenspil med Lassen, Arnoldsen, Mensing og Kirkeløkke viser, at det er en spiller i en helt særlig klasse.

  6
 • Thomas Arnoldsen

  Bagspiller

  Han spiller første halvleg og laver tre på fire. Han viser, at han virkelig nød at spille med den fart, der kommer fra Mathias Gidsel. Han faldt fint ind i forsvarsarbejdet og tog last og pres med den øvrige defensiv. Jeg kender ikke mange i den alder, der kan det.

  5
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller

  Han skulle periodevis i gang med forsvarsspillet. Efter Paul Drux spadserede forbi halvanden gang, var Kirkeløkke tilbage og var fysisk stærk og en afgørende del af, at Bergholt kunne skubbes frem. Han slutter af med at smadre bolden forbi Andreas Wolff fra fløjen.

  4
 • Lukas Jørgensen

  Stregspiller

  Han spiller de første 12-13 minutter. Det er en periode, hvor forsvaret blev for fladt. De reagerede mere, end de agerede, og det satte Knorr i gang. Han har tre brændte chancer, og så har han også prøvet at blive pillet ud. Han sløsede på afslutninger med skruebolde. Det passer ikke ind her, men det lærer han helt sikkert af. 

  1
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Stor, stor landskamp. Selvom Johannes Golla og Jannik Kohlbacher var modstanderne, var han forudseende i sit spil. Når han stod med Landin og Kirkeløkke, kunne han sikre, at Bergholt kunne være dynamoen højt og lavt – afhængigt af det tyske spil.

  5
 • Emil Bergholt

  Stregspiller

  Bergholt giver et signal om, at han er kommet for at blive. Jeg siger ikke, at han slår Saugstrup af, men har givet et klart signal om, at han er på landsholdsniveau. Han dækkede virkelig op med stor kvalitet. Han fik en friere rolle og tog tempoet ud af tyskernes offensiv. På vej mod et sekstal, men han sløser med afslutningerne i den anden ende. 

  4
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  En af grundene til, at landsholdet flytter sig så flot frem, er, fordi Nikolaj Jacobsen er en særegnet træner. Hans evne til at strukturere og kreere spil er verdensklasse. Der er momenter af magi, når Danmark spiller, hvor man tænker "hold da kæft". Snip, snap, snude, så er hele lortet på plads. Det er en sjælden evne, men den har han.

  6