Ny rolle tvang Gidsel til at bruge hjernen i 60 minutter

Mathias Gidsel havde det sjovt, da han prøvede kræfter med en anden rolle som landsholdsspiller mod Tyskland.

Nu kan det blive endnu farligere for mandskaber, der skal møde Danmark.

En Mathias Gidsel, der bruger hjernen, mens han spiller håndbold, er tilsyneladende det nye.

Mathias er bare svær at have med at gøre

Nikolaj Jacobsen om Gidsel i hopla

Mod Tyskland var landsholdsstjernen rykket ind som playmaker, og den rolle nød Füchse Berlin-spilleren.

- Det var faktisk en stor oplevelse. Det var virkelig sjovt, og det var en helt anden måde at spille håndbold på. Lige pludselig skulle man til at bruge hjernen i 60 minutter i stedet for bare at rende rundt og tage dueller.

- Det var en meget inspirerende oplevelse, må jeg sige, især med den træner vi har. Han kommer hele tiden med idéer, så hjernen var på overarbejde, sagde Mathias Gidsel til TV 2 SPORT efter kampen.

Og det kan være, at Mathias Gidsel skal prøve at holde fast i det. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard var i hvert fald svært imponeret af det, han så.

Landstræneren er tilfreds

Et af målene med landsholdssamlingen og de to opgør mod Tyskland var at prøve forskellige konstellationer af i bagkæden, hvor der var flere venstrehænder.

Sjovt nok passede Mathias Gidsel også ind i den kabale, og Nikolaj Jacobsen er mere end tilfreds med det, han så undervejs.

- Det lykkes rigtig godt, og vi får spillet mange fine ting i dag taget i betragtning, at vi ikke har trænet det så meget.

Mathias Gidsel spinner rundt om den tyske forsvarsspiller og sætter sig selv i en perfekt situation til at score. Video: TV 2 Sport

- Jeg synes, at rytmen i første halvleg er fremragende. Vi brænder for meget, men rytmen med enten Kirkeløkke eller Lassen og så Gidsel og Arnoldsen var fantastisk.

- I anden halvleg får vi et par skytter med i bagkæden, som også bomber tre-fire ind hver, og så er Mathias bare svær at have med at gøre.

Opgøret endte med en stensikker dansk sejr på 28-21.