KIF Kolding må undvære profil resten af sæsonen

Ligaens mest assisterende spiller har fået et træthedsbrud i foden og kommer ikke i kamp mere i denne sæson.

KIF Kolding går alvorligt svækket ind til det kommende slutspil i herreligaen i håndbold.

Sydjydernes norske profil og styrmand, Sander Øverjordet, har pådraget sig en skade under sidste uges samling med det norske landshold, og den kommer til at holde ham ude resten af sæsonen.

- Han har desværre fået et træthedsbrud i foden, så han kommer definitivt ikke til at spille mere på den her side af sommeren, bekræfter en ærgerlig KIF Kolding-træner Kristian Kristensen til TV 2 SPORT.

- Det er klart, at det svækker os på den korte bane. Det er vores angrebs-es og styrmand, der nu går ud. Men jeg har en tro på, at vi kan finde nogle andre løsninger, selv om det selvfølgelig svækker os. Det er klart.

KIF-træneren har udpeget Jens Svane Peschardt og unge Andreas Elbæk som de to spillere, der som udgangspunkt nu får dirigentstokken i Koldings angrebsspil resten af sæsonen.

Sander Øverjordet er lige nu i Norge og venter på at få svar på, om skaden kræver en operation.

- Vi ved først mere om nogle dage, siger nordmanden.

- Selvfølgelig er det surt. Skaden kommer på et ærgerligt tidspunkt, men sådan er det, siger Øverjordet.

Topper assistlisten

Sander Øverjordet har en stor andel i KIF Koldings overraskende aktuelle fjerdeplads i herreligaen. Med 94 assists er han spilleren, der har leveret flest assists af alle - én mere end Simon Pytlick, der er nummer to på listen - og nordmanden har også stået for 61 scoringer.

Øverjordet er samtidig en af flere KIF Kolding-profiler, som andre klubber med succes har gjort kur til efter Koldings flotte sæson. Det er officielt, at Sander Øverjordet vender hjem til Norge og sin tidligere klub Haslum - dog først i 2024, hvor også norske Vetle Rønningen og ligatopscorer Bjarke Christensen forlader Kolding. De skal begge til Skjern.

Desuden er stregspilleren Steven Plucnar ifølge TV 2 SPORTs oplysninger tæt på et skifte til tyske Rhein-Neckar Löwen allerede efter denne sæson.

KIF Kolding spiller sin næste ligakamp på søndag, hvor bundholdet HC Midtjylland kommer på besøg.