Håndbold

Svensk stjerne besvimede to gange på offentligt toilet

I et interview forklarer Lucas Pellas nu, hvorfor han måtte melde afbud til det svenske landsholds to EHF Euro Cup-kampe mod Spanien.

Lucas Pellas var fraværende, da Sveriges håndboldherrer tidligere i marts slog Spanien både hjemme og ude i EHF Euro Cup.

Årsagen til Pellas' afbud var på daværende tidspunkt ukendt for de fleste, men nu står Montpellier-fløjen frem og forklarer årsagen.

Under en fødselsdagsmiddag ude i byen fik han pludselig kvalme og søgte straks mod toilettet. På turen mod toilettet blev det værre, og da han kom ud på toilettet, besvimede han.

Ikke bare én gang, men to gange.

- Da det var et offentligt toilet, forsøgte jeg at skynde mig derfra, men så besvimede jeg igen og landede formentlig på mig ansigt igen, siger Lucas Pellas til svenske Handbollskanalen.

Mangler stadig svar

Da han vågnede anden gang, var han ikke alene på toilettet. Hans familie hjalp ham på skadestuen for at få undersøgt ansigtet og hovedet.

Jeg vil gerne vide, hvad jeg skal passe på fremover, og hvad der var årsagen til det

Lucas Pellas, håndboldspiller

Pellas var indlagt over to nætter, mens læger forsøgte at finde svar på, hvorfor han var besvimet. Men lægerne har ikke kunnet finde et svar – kun at Pellas har en kraftig hjernerystelse og et brud i ansigtet.

- De undersøgte, om der var noget galt med mit hjerte, men det var der ikke. Men vi vil fortsætte med tests og undersøgelser i Montpellier, når jeg kommer hjem. De nævnte også noget om, at min hvilepuls var lav, og så kunne der være et fald i blodtrykket, siger Lucas Pellas til mediet.

- Det er selvfølgelig irriterende ikke at vide, hvad det er. Jeg vil gerne vide, hvad jeg skal passe på fremover, og hvad der var årsagen til det.

Pause i flere uger

På grund af bruddet i ansigtet holder 27-årige Pellas håndboldpause i seks til otte uger. Måske mindre.

Et hårdt slag for også Montpellier, da klubbens anden venstrefløj, Hugo Descat, ligeledes er skadet.

Med ti kampe tilbage af sæsonen fører Montpellier den franske liga med 36 point. Nantes på andenpladsen har 34 point, mens PSG på tredjepladsen har 32 point.

Pariserne har dog én kamp i hånden.