Danske kvindehold kan igen vinde Champions League

TV 2 SPORT bringer hver mandag en klumme om de seneste begivenheder i hÄndboldens verden.

En fantastisk weekend for dansk kvindeklubhÄndbold.

Fire hold i aktion – pĂ„ udebane. Resultatet? Tre sejre og et enkelt nederlag.

Det bringer minder frem om den danske guldalder i 00'erne, da Slagelse Dream Team – hvor jeg undervejs havde fornþjelsen af at vére en del af trénerteamet – sammen med Viborg skiftedes til at vinde Champions League.

Er vi der igen? Ja, jeg tror pÄ, at bÄde Odense HÄndbold og Team Esbjerg spiller sig ind blandt de sidste fire i Europas fineste klubturnering. Jeg kalder den ogsÄ her 20. marts: Jeg tror, at vi igen fÄr et dansk hold til at lÞfte det mest eftertragtede trofÊ i klubhÄndbolden. Voila. SÄ er det sagt.

Vi gÄr lige en hylde ned. For jeg er ogsÄ helt overbevist om, at bÄde Ikast hÄndbold og NFH kommer blandt de sidste fire i European League. Og sÄ strammer jeg den lige yderligere: Jeg vil blive meget overrasket, hvis ikke Ikast HÄndbold vinder den turnering.

Summa summarum – selvom jeg i min tid som skolelĂŠrer underviste i Kristendom og ikke matematik, kan jeg godt lĂŠgge to og to sammen: Det er svĂŠrt ikke at vĂŠre meget optimistisk pĂ„ dansk kvindehĂ„ndbolds vegne i en tid, hvor ogsĂ„ det danske kvindelandshold leverer.

En dĂždssynd at glemme de danske spillere

Men, for der er selvfÞlgelig ogsÄ et forbandet men! De historiske spor fra glansperioden skrÊmmer mig en lille smule. Dengang var det svÊrt for danske spillere at fÄ plads og ikke mindst spilletid pÄ de bedste hold.

Bojana Popovic, Grit Jurack og Gro Hammerseng styrede den danske kvindeliga. Lyder det bekendt – og mĂ„ske lidt bekymrende – i en tid, hvor stjerner som Henny Reistad, Nora MĂžrk, Ingvild Bakkerud og Dione Housheer dominerer?

Efter kampen havde jeg en mĂŠrkelig fĂžlelse af skuffelse. Jeg fĂžlte mig snydt

Peter Bruun JĂžrgensen

Det vil vÊre en dÞdssynd at glemme de danske spillere, som vi gjorde det i 00'erne. Derfor er tiden nu ogsÄ kommet til, at I, Jesper Jensen og Lars JÞrgensen, udvider truppen omkring kvindelandsholdet.

Gruppen, I har arbejdet med de sidste par Är, har vÊret smal. Nu er tiden inde til at invitere flere spillere med til kommende landsholdssamlinger. Jeg er fuldstÊndig med pÄ, at talentmassen ikke er den samme som pÄ herresiden, hvor det ene store talent efter det andet springer ud.

Jeg tror pÄ, det vil motivere og lÞfte flere til at yde det ekstra, der skal til for at blive landsholdsspiller, hvis bruttotruppen udvides. Jeg noterer mig derfor med glÊde dagens udtagelse af Julie Scaglione og Helene Kindberg til den ellers forventelige trup.

Herfra blot en opfordring: Der burde vĂŠre plads til mindst to-tre flere.

Danmarks trup til kampene mod Sverige

MĂ„lvogtere

 • Sandra Toft, GyƑri Audi ETO KC
 • Althea Reinhardt, Odense HĂ„ndbold
 • Anna Kristensen, Team Esbjerg

Stregspillere

 • Rikke Iversen, Odense HĂ„ndbold
 • Sarah Iversen, Ikast HĂ„ndbold
 • Kathrine Heindahl, Team Esbjerg

FlĂžjspillere

 • Cecilie Brandt, Ikast HĂ„ndbold
 • Trine Østergaard, SG BBM Bietigheim
 • Emma Friis, Ikast HĂ„ndbold
 • Elma Halilcevic, NykĂžbing-Falster HĂ„ndbold

Bagspillere

 • Anne Mette Hansen, GyƑri Audi ETO KC
 • Kristina JĂžrgensen, Metz Handball
 • Mie HĂžjlund, Odense HĂ„ndbold
 • Simone Petersen, Ikast HĂ„ndbold
 • Louise Vinter Burgaard, Metz Handball
 • Mette Tranborg, Team Esbjerg
 • Line Haugsted, GyƑri Audi ETO KC
 • Julie Mathisen Scaglione, Ikast HĂ„ndbold
 • Helene Kindberg Hansen, Silkeborg-Voel KFUM

Kampprogrammet:

 • 5. april kl. 19.05: Sverige-Danmark i Helsingborg Arena, Sverige
 • 11. april kl. 21.00: Danmark-Sverige i Royal Arena, KĂžbenhavn (vises pĂ„ TV 2 og TV 2 PLAY)

Ugens notabene

Jeg kan godt lide musik, men ikke til hÄndbold

Jeg bliver sÄ trÊt af at hÞre musik, nÄr jeg ser hÄndbold i hallen eller pÄ tv.

Til kampen mellem NordsjÊlland og GOG onsdag i sidste uge tog det fuldstÊndig overhÄnd. Musikken hamrede derudaf, hver gang NordsjÊlland havde bolden.

Efter kampen havde jeg en mÊrkelig fÞlelse af skuffelse. Jeg fÞlte mig snydt. HÄndboldkampen var god. Der var fuldt hus: 3000 tilskuere i Royal Stage, Simon Pytlick var i topform, NordsjÊlland spillede godt og udfordrede de danske mestre. Alligevel var jeg skuffet og fÞlte mig snydt. Snydt for nerven i hÄndboldkampen.

Jeg krĂŠver at hĂžre folkets begejstring – glĂŠden over hĂ„ndboldspillet. Det hĂžrte jeg ikke, men var i stedet tvangsindlagt til en uendelig strĂžm af monotone rytmer, der gjorde det hele ... ligegyldigt.

En let pÄ hatten sender jeg i retning af den tidligere ligaprofil Claus Kjeldgaard, der i sidste uge stod frem og fortalte, hvordan han gennem sin hÄndboldkarriere kÊmpede med ludomani. Et stÞrre og stÞrre samfundsproblem.

Det er derfor, at det er sÄ utrolig vigtigt, at nogle tÞr tale om det. At der bliver sat fokus pÄ det. Respekt, Claus Kjeldgaard, for at bruge din stemme til at fortÊlle din historie. Vi skal alle vÊre bedre til at tale om de svÊre ting.