Håndbold

Gidsel sænker barndomsklub

Füchse Berlin med tre danskere på holdet vandt første European League-ottendedelsfinale mod Skjern.

Skjern Håndbolds europæiske togt lakker tilsyneladende mod enden. Og det kan klubben blandt andet takke en af sine mest berømte sønner for.

Mathias Gidsel var nemlig som vanligt en afgørende figur på det Füchse Berlin-hold, der vandt 28-23 i den første af to ottendedelsfinaler i EHF European League.

VM-stjernens hjemkomst til barndomsbyen havde trukket det halve Skjern af huse, og i en udsolgt arena strittede hjemmeholdet i lange perioder godt imod.

Men det kostede mange kræfter at arbejde sig tilbage fra en dårlig start, hvor det tyske tophold bragte sig foran 9-3 og 10-4 uden at anstrenge sig synderligt.

Skjern fik kontakt, men gik så ned

Ved pausen havde Skjern dog arbejdet sig op på 11-14, og efter sidebyttet fik målmanden Christoffer Bonde bedre og bedre fat i de gæstende skytter, der også talte to andre danskere i form af Lasse Andersson og Jacob Holm.

Da Rene Rasmussen ti minutter før tid udlignede til 22-22, kom tilskuerne op af sæderne i den vestjyske håndboldby.

Men det var også sidste gang, Skjern havde færten af en overraskelse. Den østrigske fløjveteran Robert Weber var i Hans Lindbergs fravær en stærk afslutter for berlinerne, som derefter lavede seks mål på stribe.

Gidsel scorede syv gange på ni forsøg for Füchse Berlin, der altså har et komfortabelt forspring med til returkampen.

Sejr til Skanderborg Aarhus

Bedre gik det for ottendedelsfinalernes anden danske deltager, Skanderborg Aarhus, der på udebane i Spanien slog Granollers med 34-32.

Danskerne har dog grund til at ærgre sig over de tætte cifre. Syv minutter før tid førte Skanderborg Aarhus nemlig med 32-24, men gik i stå i slutfasen og har dermed givet spanierne håb før returmødet i Danmark.

Begge returopgør spilles tirsdag i næste uge. De samlede vindere avancerer til kvartfinalerne.