Da Gidsel vendte 'hjem', skete noget i hallen

Füchse Berlin med Mathias Gidsel vandt over barndomsklubben Skjern Håndbold, da de to mandskaber mødtes i European League tirsdag aften.

Med mere end to timer til opgøret var de første tilhængere allerede mødt op i Skjern Bank Arena – mange flere end normalt så lang tid før kampstart.

'Green Corner' servicerede med drikkelse, mens en tilkoblet madbod kunne friste med friturestegt fisk og fritter. De grønklædte kvitterede med forventningens glæde.

Han er bare god, og han er mit største idol

Emil Krusell om Mathias Gidsel

På plakaten var et opgør i European Leagues ottendedelsfinaler med Füchse Berlin som modstander. Men det handlede om meget mere – Mathias Gidsel vendte hjem til rødderne i Skjern.

Blandt de tidligt ankomne var niårige Emil Krusell, der sammen med sin bror og forældre havde taget turen til Skjern for at se Gidsel spille i virkeligheden – for første gang.

- Han er bare god, og han er mit største idol. Det har han været, siden jeg vidste, hvem han var, siger Emil Krusell, der havde gjort plads på brystet til en autograf fra den store helt.

- Jeg håber, at han kører igennem og scorer mange mål og gør de andre gode.

Familien på plads i Skjern

Æblet falder sjældent langt fra stammen. Det stemmer også med Mathias Gidsels kærlighed til ophavet.

Som lille tog Gidsel med sin mor over i Skjern-hallen, hvor han slog sine første folder med håndbolden. Her fik han også tilnavnet 'Mini', der stadig hænger ved i visse kredse, trods 'Mini' Gidsel nu er blevet en voksen mand på 190 centimeter.

Professionelt nåede Gidsel aldrig at repræsentere Skjern, da han som 15-årig rejste til Oure Efterskole på Sydfyn. Her tog han først 9. klasse og færdiggjorde efterfølgende sin uddannelse, inden han i 2017 fik sin første kamp på GOG's førstehold.

Resten er historie.

Mathias synes, at jeg spiller gammeldags musik, men nu fik han sit ønske med 'STOR MAND' af Tobias Rahim

Ole Hansen, Mathias Gidsels onkel

Tirsdag var Mathias Gidsel tilbage i klubben, hvor mor Helle knokler i administrationen, mens far Ole arbejder i Skjern Bank, der er hovedsponsor i Skjern Håndbold.

Blandt de første smilende ansigter ved indgangen stod Mathias Gidsels mormor, Tove Hansen. Hun har boet 63 år i Skjern og er født 12 kilometer fra hallen. Derfor blev det heller ikke nemt, da modstanderen pludselig var ens barnebarn.

- Man skal jo holde med nogen, når man har en hobby. Venstre side af kroppen håber jo på, at Mathias kommer godt fra det. Og jeg glæder mig til at se ham, for det er en anderledes kamp.

- Men jeg håber, at det er lille Skjern, der bliver størst til sidst.

Ole Hansen er DJ i Skjern Bank Arena, og så er han – når ja – Mathias Gidsels onkel. Han sørger for at tilfredsstille den brede musiksmag, men selv erkender han, at nevøen inden opgøret havde ønsket et nummer med Tobias Rahim. Det kom så under opvarmningen.

- Mathias synes, at jeg spiller gammeldags musik, men nu fik han sit ønske med 'STOR MAND' af Tobias Rahim.

- Han kiggede lige op, smilte og sendte en hilsen, siger Ole Hansen.

En splittet arena

Om det var stykket med Tobias Rahim, der gjorde det, så kom Mathias Gidsel godt fra start i opgøret mod sin barndomsklub. Men hurtigt stod det klart, at landsholdshelten delte vandene. Klapsalve eller ej?

Under præsentationen var der ingen tvivl. Først fik Füchse Berlins andre danskere i opgøret, Jacob Holm og Lasse Andersson, en stor hånd, inden Gidsel modtog enorm hyldest fra en udsolgt Skjern Bank Arena.

Så rundede uret 18.45. Det var tid til kamp.

På den specielle aften åbnede hovedpersonen passende med opgørets første mål, og efter godt ti minutter bankede han kuglen i kassen for tredje gang. Det splittede Skjern Bank Arena, hvor de færreste fra publikum kvitterede med et klap.

På dén front var der ingen særlig tvivl om, hvor loyaliteten lå.

Da Gidsel halvandet minut senere brændte en kontra, kom et jubelbrøl, der var lidt større end ved andre redninger. Den danske håndboldstjerne måtte kæmpe for sagerne, men kropssproget viste tydeligt, at han havde intentioner om at give 100 procent af sig selv.

En stemning på kogepunktet, da kampen vendte

Füchse Berlin var i kontrol gennem det meste af første halvleg, og ved pausen førte gæsterne med tre.

Gidsel sluttede den første halve time på bænken, og så var han ellers klar til at tage fat sammen med holdkammeraterne. Tingene lykkedes dog ikke på samme måde for den tyske hovedstadsklub i anden halvleg, og samtidig fik Skjern anderledes godt fat i forsvaret.

Stemningen steg, som Skjern kom tættere på, og Mathias Gidsel søgte for at finde løsninger som spilstyrer i angrebet. Det var tydeligt, hvor meget han ville vinde, og lige så soleklart var det, at Skjern Håndbold Support og resten af hjemmepublikummet hujede og råbte for det lokale hold i grønt.

Når Gidsel så rådvild ud, steg lydniveauet, og når berlinerne brændte, voksede troen på det store resultat ligeledes.

Det har været en dejlig og speciel dag. Det er dejligt at blive modtaget på den her måde i barndomsklubben

Mathias Gidsel

Hyppigere og hyppigere rejste publikummet i Skjern Bank Arena sig.

- Vi giver den lidt mere gas, når han (Mathias Gidsel, red.) laver en fejl, så vi siger til ham, at vi er her for at heppe på Skjern, siger Kasper Midtgaard Søvndahl, der i kampen styrede den ene tromme for Skjern Håndbold Support.

- Når kampen starter, holder vi med Skjern. Det er en hel anden kulisse med landsholdsstjernerne her, så det er noget specielt, når der kommer så store spillere.

Et stærkt modsvar

Skjern havde akkurat udlignet, før Füchse begyndte at få fat i den anden ende. Hurtigt fik det tyske førerhold udbygget, og med fem minutter igen var stillingen 26-22 i gæsternes favør.

I en timeout annoncerede halspeakeren, at der ville være autografskrivning efter kampen, og så begyndte småsnakken rundt omkring.

Du, kære læser, kan måske allerede regne ud, hvem der ville få travlest med at skrive sit navn?

Mathias Gidsel scorede det sidste mål for Füchse Berlin i sejren, der endte med at lyde på 28-23. Dermed står tyskerne med et godt udgangspunkt inden returopgøret.

Efter kampen flokkedes de mange mennesker særligt omkring den hjemvendte stjerne.

- Det har været en dejlig og speciel dag. Det er dejligt at blive modtaget på den her måde i barndomsklubben. Alt i alt en dejlig dag, og vi fik et godt resultat med hjem, siger en autografskrivende Gidsel.

- Det er fantastisk at blive modtaget på den her måde, og det er dejligt med en udsolgt kulisse i barndomsklubben.

Næste kamp for Gidsel og resten af Füchse Berlin er i Bundesligaen mod THW Kiel. Men måske han inden hjemturen lige får mulighed for at hilse på familien – igen.

- Jeg har set dem mandag og tirsdag, men det kan være, at jeg lige får muligheden for at stikke hovedet forbi, inden vi rejser hjem onsdag.

Først håbede adskillige forventningsfulde fans at få en del af Mathias Gidsel, der med fight, mål og stjernestøv kom hjem og viste sig frem for den vestjyske muld.