Håndbold

"Av, av, av" - en sort dag for København Håndbold

En dårlig indsats i egen hule mod Nykøbing Falster Håndbold gør København Håndbolds vej mod semifinalen besværlig.

Det er svært at vinde håndboldkampe, når man lukker 40 mål ind, hvilket København Håndbold måtte sande i sidste runde af grundspillet.

Hovedstadsklubben, hvis logo er prydet af en tiger, leverede nærmere en indsats, der var en kattekilling værdig, da de tabte et afgørende opgør mod Nykøbing Falster Håndbold.

- Det er måden, det sker på. De er på hjemmebane, og de har haft så flot et grundspil. Det er virkelig en sort dag for København Håndbold, lød det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Lærke Møller efter afklapsningen.

- De ender i den modsatte pulje og har ikke point med over i forhold til, hvor de stod inden denne spillerunde. Av, av, av.

København Håndbold-spilleren Maria Lykkegaard græmmede sig også efter kampen.

- Vi taber kampen, og de scorer 40 mål. Sikken kamp af Nykøbing. Deres skytter fyrer bolden i mål fra 11 meter over hele banen. De løber, og jeg ved ikke, hvor mange kontramål de scorer. Det er et kontrahold, og de klør bare på. Kæmpe cadeau til dem, det var vi ikke klar til at stå imod.

Mastodonter venter i slutspillet

For at fremme forståelsen skal det noteres, at København Håndbold nu er havnet i pulje med Team Esbjerg og Ikast Håndbold, som henholdsvis endte på anden og tredjepladsen i grundspillet.

Havde københavnerne bevaret den fjerdeplads, de befandt sig på inden opgøret mod Nykøbing, havde de også haft et enkelt point med over i slutspillet.

Dame Håndbold Ligaen

Dame Håndbold Ligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1242112760580+18043
2242013757572+18541
3241806697580+11736
4241509714661+5330
5241428676642+3430
6241419671672-129

- Vi går ind i slutspillet og tager det en kamp ad gangen, og så må vi se, hvad det hele ender med.

- Nu kommer vi over med nul point, og så skal vi til at drille dem, der ligger i toppen. Det glæder vi os selvfølgelig til, siger København Håndbold-spilleren Maria Lykkegaard til TV 2 SPORT.

Det er længe tilfredsstillende

Kontramaskinen fra Nykøbing Falster var velsmurt, og det var nærmere dem, der tog sig ud som tigere på jagt efter et bytte på Frederiksberg onsdag aften.

Lederen af flokken må siges at være landsholdsfløjen Elma Halilcevic, der ikke var til at stoppe.

Du scorer selv 12 mål i dag, har du prøvet det før?

- Ja, det har jeg.

Halilcevic var selvsagt glad for det, hun sammen med sine holdkammerater leverede.

- Det er længe tilfredsstillende. Vi er sindssygt glade for vores præstation i dag, og det er meget forløsende, at vi leverer sådan en kamp.

- Det er så fedt. Det er noget, vi har knoklet for hele sæsonen, hvor vi har smidt dumme point, og at vi selv kan afgøre det, er sindssygt fedt.

Med sejren tager Nykøbing Falster fjerdepladsen i grundspillet, hvilket også sikrer dem et point til slutspillet og udsigten til europæisk håndbold i den kommende sæson.