Håndbold

Fransk storklub henter København-profil

København Håndbolds tyske målvogter Katharina Filter forlader København Håndbold efter denne sæson.

Artiklen er opdateret 23/3 kl. 12.34: Det er ikke officielt, hvilken klub Filter skifter til, men TV 2 SPORT erfarer, at det drejer sig om Brest.

Farvel København og bonjour Brest.

Ja, København Håndbolds tyske landsholdskeeper, Katharina Filter, kan formentlig godt komme i gang med de franske sprogkurser.

København Håndbold meddelte onsdag, at hun efter denne sæson skifter til en international topklub. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er der tale om franske Brest.

- Det var ikke den nemmeste beslutning, men det gik bedre, end jeg havde troet, inden jeg kom til København. Jeg er stolt over, at jeg har fået sådan en stor chance, som jeg gerne vil tage imod. Jeg føler ikke, jeg kunne sige nej til det, siger Katharina Filter til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det var ikke nemt at sige nej. Jeg har haft en god sæson her, og jeg har været glad for at være her og spille her, men jeg kunne ikke sige nej til det her.

- Vi er en klub, der har en DNA, der hedder at købe godt ind, udvikle dem og sælge dem videre. Vi har solgt Katharina til en god pris og lavet et af de bedste salg i de sidste fem til ti år, siger klubbens direktør, Louise Svalastog.

Filter, der repræsenterede Tyskland ved EM i håndbold i november sidste år, har været på kontrakt i København siden februar 2022, og dermed bliver det kun til halvandet år i hovedstadsklubben.

Andre - lykkelige - omstændigheder i Viborg

I Viborg HK må man også se sig om efter en ny målmand.

Omstændighederne – og tidshorisonten – er dog en anden.

Klubbens målvogter Mathilde Juncker er nemlig gravid og kommer ikke til at stå nede i Viborg-målet mere i denne sæson.

- Vi stiller anderledes op (i slutspillet, red.). Mathilde Juncker er i lykkelige omstændigheder, og det var hendes sidste kamp i denne sæson for Viborg HK. Så var det glædeligt, at Ida Marie Kaysen stod fint med gode procenter til sidst, da hun får det store ansvar sammen med en af vores U19-målmænd.

- Hun er så langt henne, at det ikke er forsvarligt at være med længere. Vi fik nyheden for et par dage siden, så vi lavede aftalen om, at det her var hendes sidste kamp i denne omgang, siger cheftræner Jakob Vestergaard til TV 2 SPORT.

- Det gør det alt andet lige lidt vanskeligere. Da Anna (Anna Kristensen, red.) tog til Esbjerg, tænkte vi, det bliver en hård kamp. Det har været hårdt at undvære hende, men Juncker har steppet op, og så håber vi, at Kaysen kan gøre det samme.

Juncker har været førstevalget for cheftræner, Jakob Vestergaard, siden landsholdsmålmanden Anna Kristensen skiftede til Team Esbjerg i januar.

Mathilde Juncker kom til Viborg fra Ajax København sidste sommer.