Håndbold

Aalborg smadrer TTH og sikrer top-2 i grundspillet

Aalborg Håndbold er sikker på at tage to point med over i slutspillet efter lørdagens sejr over TTH Holstebro.

Aalborg Håndbold var lørdag ramt af flere afbud mod TTH Holstebro i Herreligaen. Alligevel formåede førerholdet at vinde stensikkert 33-26 over ligaens nummer otte på hjemmebane.

Med sejren ligner Aalborg, der nu har 41 point for 24 kampe, mere og mere vinderen af grundspillet, hvor der kun resterer to spillerunder. GOG har dog muligheden for at rykke op på siden af Aalborg, hvis holdet senere lørdag besejrer Skanderborg Aarhus.

Med sejren er nordjyderne sikret en plads i top-2 i grundspillet og tager dermed to point med over i slutspillet.

Simon Gade kom godt fra start i Aalborg-målet og havde stor betydning for, at hjemmeholdet var foran 8-6 efter 10 minutter.

Trak fra i anden halvleg

Holdene fulgtes nogenlunde tæt ad, inden Aalborg trak yderligere fra i starten af anden halvleg og kom foran 25-18.

Kvaliteten af udeholdets spil faldt generelt drastisk efter pausen, og holdet havde svært ved at komme frem til frie chancer. Af den grund kunne Aalborg save TTH midt over med seks scoringer i træk.

Stortalent fik igen spilletid

Aalborg-talentet Marinus Munk, der bragede seks mål ind på seks skud i torsdagens ottendedelsfinale i Champions League mod GOG, fik igen minutter på banen og scorede to gange.

Udeholdets Frederik Tilsted blev topscorer i kampen med ni mål, men det var ingenlunde nok til at forhindre en ganske fortjent Aalborg-sejr.

Samtidig med kampen i Aalborg var Sønderjyske noget overraskende tæt på at vinde over KIF Kolding. Kolding var bagud stort set hele kampen, men fik til sidst skrabet et uafgjort resultat hjem. Kolding glider ned på femtepladsen, efter at Skjern vandt over Mors-Thy med cifrene 25-19.

Det ene point til Sønderjyske betyder, at TTH nu kun har et point ned til sønderjyderne på tiendepladsen. Sammen med Ribe-Esbjerg, der på niendepladsen har samme antal point som TTH, kæmper de to hold om at sikre en plads i top-8, der sikrer adgang til slutspillet.