Håndbold

NFH er klar til Final 4

Efter nederlag i første kamp rejste NFH sig mod Ramnicu Valcea og sikrede en plads i European Leagues Final 4.

Der kommer til at være to danske lodder i puljen, når vinderen af kvindernes European League i midten af maj skal findes.

Lørdag bookede Ikast Håndbold en plads i turneringens Final 4-stævne, og søndag fulgte Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) trop.

NFH havde ellers tabt den første kvartfinale mod rumænske Ramnicu Valcea med tre mål, men med en overlegen præstation i søndagens returkamp i Arena Næstved endte det alligevel med dansk avancement.

NFH vandt 38-29 og tog derfor en samlet sejr på 67-61. Især i anden halvleg var det danske hold dominerende. NFH's føring var ved pausen på tre mål.

Final 4-stævnet i European League, der er den næststørste europæiske klubturnering, afvikles i østrigske Graz 13. og 14. maj. Ud over Ikast og NFH deltager de to tyske hold BVB Dortmund og Thüringer HC.

Kom godt fra start

NFH startede godt, og efter små otte minutter blev der udlignet i den samlede stilling, da Kristina Kristiansen gjorde det til 5-2 for hjemmeholdet.

Langsomt kom Ramnicu Valcea dog i gang, og da der halvvejs mod pausen stod 10-9 til NFH, trykkede træner Jakob Larsen på timeoutknappen.

Det fik momentum tilbage på NFH's side. NFH kom igen foran med tre mål, blandt andet takket være en effektiv kontrafase, hvor især fløjspilleren Elma Halilcevic var skarp.

Men NFH formåede ikke for alvor at trække yderligere fra. Ved pausen var føringen fortsat på tre mål, og så stod det altså hele lige samlet inden de sidste 30 minutter.

Det begyndte tidligt i anden halvleg at se godt ud for NFH. Efter fem minutter var føringen øget til seks mål ved 21-15.

Det gik generelt kun én vej. Ramnicu Valcea kunne nu slet ikke få spillet til at hænge sammen. Efter ti minutter var NFH foran med ti mål, og det var rumænerne aldrig i nærheden af at komme tilbage fra.

Gæsterne var tættest på ved minus otte, så spændingen var helt væk i slutfasen.