Målvogtertræner forlænger med DHF

Michael Bruun nåede 83 landskampe i sin aktive karriere, og han har været målvogtertræner hos Dansk Håndbold Forbund siden 2011.

På herre- og kvindelandsholdet har Michael Bruun været målvogtertræner i mere end et årti – og samarbejdet fortsætter.

Mandag bekræfter Dansk Håndbold Forbund, DHF, over for TV 2 Sport, at Bruun har skrevet under på en treårig forlængelse, således at kontrakten nu går frem til sommeren 2026.

- Jeg er det allerbedste sted, hvor jeg kan arbejde med de bedste spillere, trænere og ledere ned gennem hele systemet. Det er megafedt at være en del af det og give lidt tilbage til noget, man selv har oplevet og haft en fornøjelse af. Så det var ikke en svær beslutning, siger Bruun til TV 2 Sport.

I forlængelsen ligger, at den 52-årige jyde fortsætter som målvogtertræner på A-landsholdet hos både herrerne og kvinderne.

Samtidig vil han have fokus på den gruppe målvogtere, der ligger lige under A-landsholdet, men som har potentiale til at rykke op i fremtiden.

Foruden Dansk Håndbold Forbund er Michael Bruun også tilknyttet klubben Flensburg-Handewitt, hvor han er én gang om ugen.

Et mangeårigt aktiv i dansk håndbold

Michael Bruun har de seneste år haft et intensivt samarbejde med U-landsholdene og talenttræningen i Danmark, og det forsætter også fremadrettet, hvor der vil være fokus på at sætte retningen for udviklingen af målvogtere i Dansk Håndbold Forbund.

DHF fortæller ydermere til TV 2 Sport, at forbundet vil forsøge at skabe et endnu bedre samarbejde og muligheder for udvikling af målvogtertrænere i den kommende periode – også her vil Michael Bruun spille en afgørende rolle.

Michael Bruun nåede 83 A-landskampe i sin tid som aktiv, og han har været målvogtertræner i DHF siden 2011.

På nuværende tidspunkt er Bruun afsted med kvindelandsholdet, der skal spille to testkampe mod Sverige – den 5. og 11. april.

Den sidste af de to testkampe kan ses på TV 2 og TV 2 Play.