Udsætter karrierestop og udløser historisk transfer

Morten Olsen skal alligevel ikke være assistenttræner i TMS Ringsted efter sommerferien.

- Jeg bliver i hvert fald et år mere.

Med disse ord vender Morten Olsen sin håndboldfremtid på hovedet. GOG-playmakeren havde planlagt at indstillet karrieren efter denne sæson for at blive assistenttræner i TMS Ringsted, men nu fortsætter han altså som spiller i GOG.

- Det har været undervejs i rigtigt lang tid. Vi har været i dialog siden opstarten af den her sæson. De har været interesseret i, at jeg forlængede, og jeg er enig i, at det har været en fin mulighed, og nu er vi så nået til enighed med både TMS og hinanden, siger Morten Olsen til TV 2 Sport.

GOG har senere udsendt en pressemeddelelse, der bekræfter en etårig forlængelse af kontrakten.

Upassende at stoppe nu

Facebook oplyser TMS Ringsteds direktør, Ian Marko Fog, at Olsens kovending ”har indløst en for klubben historisk høj transfer”.

Det hører dog med til historien, at der kun i begrænset omfang betales en overgangssum for spillere i håndbold. I Ringsted kan det eksempelvis tælles på én hånd, hvor mange gange klubben har solgt en spiller.

- Ingen kunne have forudsagt, at Morten ville ramme et så højt spillemæssigt niveau i hans fremskredne alder. Det er tydeligt for mig, at deltagelsen i Champions Leauge har tændt gløden i bålet sammen med hans fantastisk dygtige holdkammerater. Derfor ville det også være upassende for ham at stoppe spillerkarrieren nu, udtaler Ian Marko Fog.

Det sker ikke så ofte, at klubber må betale en anden klub for at kunne forlænge med en spiller, men at betale transfers er blevet "en del af gamet", som GOG-direktør Kasper Jørgensen udtrykker det. Han spår tilmed, at det bliver en større og større del af håndboldverdenen.

- Vi sender også nogle gange spillere den anden vej, siger Jørgensen til TV 2 Sport.

38-årige Morten Olsen spillede også i GOG fra 2003 til 2005. Han har været med til at vinde både DM og pokalturneringen med klubben.

- Vi spiller godt sammen, og vi har det godt hernede. Det er en fantastisk klub at være i, så jeg har bare lyst til at bidrage og fortsætte med at spille og have det sjovt, siger den tidligere landsholdsspiller.

I denne sæson er GOG videre til slutspillet som nummer to i grundspillet. I de næste opgør venter BSH, Skanderborg Aarhus og Fredericia i kampen om en plads i semifinalerne.