Lindberg overrasker – fremtiden er på plads i dansk klub

Hans Lindberg vender i 2024 hjem til Danmark, hvor han skal spille i sin ungdomsklub, der gav ham debut på førsteholdet som 16-årig.

I disse år valfarter store håndboldprofiler hjem til Danmark, og nu kan endnu en hjemrejse planlægges.

Hans Lindberg skifter nemlig til HØJ Elite i 2024. Det bekræfter han over for TV 2 Sport, efter vi tidligere har erfaret, at han skulle være tæt på at vende hjem til sin ungdomsklub.

- Jeg ved godt, at det måske vil være en overraskelse for mange, men jeg ser et kæmpepotentiale her, og jeg har haft mange snakke med træneren og folk bag klubben, siger Hans Lindberg til TV 2 Sport.

41-årige Lindberg har skrevet under på en treårig kontrakt med HØJ. Når han stopper som aktiv, skal han være sportslig koordinator og brand-ambassadør i klubben.

Fra Bundesligaen til 1. division?

Det er kun en god håndfuld dage siden, at Fücshe Berlin præsenterede en kontraktforlængelse med Hans Lindberg.

Det betyder, at den træfsikre højrefløj også i næste sæson skal spille i Bundesligaen, hvor han er ved at blive den mest scorende spiller nogensinde. Med otte kampe tilbage af denne sæson har Lindberg sendt bolden i nettet 2884 gange. Sydkoreanske Yoon Kyung-Shin scorede 2905 mål i sin tid i Bundesligaen.

Der venter med andre ord lidt af et sceneskift, når Lindberg vender hjem. HØJ glippede lige akkurat oprykningskampene i denne sæson, og derfor fortsætter klubben i den næstbedste række efter sommerferien.

Hvis det ikke bliver til oprykning i den kommende sæson, skal Lindberg altså skifte fra verdens største liga til den næstbedste række i Danmark.

- Jeg har sagt ja til det her for at tage det her projekt og den her klub videre og op på en højere hylde. Jeg tror ikke, det hedder 1. division fra start, men gør det det, tager vi den derfra. Det er ikke det store problem.

Fik debut som 16-årig

Når Hans Lindberg vender hjem, har han tilbragt 17 år i Tyskland. Først i HSV Hamburg og siden i Fücshe Berlin, hvor han har været siden 2015/2016-sæsonen. Fra 2024 hedder hjemmebanen Ølstykke Hallen, ligesom det var tilfældet i Lindbergs første år som håndboldspiller.

Faktisk debuterede han for HØJ som 16-årig på klubbens hold i 2. division.

- Det blev HØJ, fordi jeg kan identificere mig her. Jeg har et tilhørsforhold til klubben og kender nogle mennesker, der den dag i dag stadig er her. Det var specielt at være igennem sådan en proces, men jeg kan se mig selv være med i det her. Det var det vigtigste for mig, slutter Hans Lindberg.

"Vi er vanvittigt stolte"

I HØJ jubler man selvsagt også over nyheden:

- Vi er vanvittig stolte over, at vi kan tiltrække en af de bedste højre fløje i hele verden. Jeg har faktisk svært ved at beskrive, hvor stærk en signing jeg synes, det er. Vi taler altså om den snart mest scorende håndboldspiller i Bundesligaen nogensinde. Wow!

- Alle, der har bare den mindste interesse i håndbold, ved, hvor dygtig en håndboldspiller Hans er. Det har han vist år efter år på et af verdens bedste klubhold og på verdens bedste landshold. Jeg glæder mig selvfølgelig meget til at få Hans tilført vores trup, siger Jesper Fredin, cheftræner i HØJ Elite.

HØJ Elite satser stærkt på at rykke op i landets bedste række. Ud over Lindberg har klubben også præsenteret Simen Schønningsen, der skifter fra Bundesliga-klubben Bergischer allerede til sommer.