Møllgaard savner Mikkel Hansen: - Det er det, der gør ondt

Det er ikke kun spillemæssigt, at Mikkel Hansen er savnet i den danske landsholdslejr. For også uden for banen har Hansens fravær efterladt et tomrum.

Henrik Møllgaard er holdkammerat med Mikkel Hansen hos både Aalborg Håndbold og på det danske landshold.

Eller det burde han i hvert fald være.

For lige nu er Mikkel Hansen sygemeldt med stresssymptomer fra begge hold, og selvom landsholdet også var samlet i marts - for første gang uden Mikkel Hansen - så har holdet fortsat ikke vænnet sig til den nye virkelighed uden holdets vel nok største stjerne.

- Først og fremmest savner vi ham. Nu er det også sådan en samling, hvor størstedelen af slutrundeholdet er samlet igen. Der er det jo tydeligt, at han ikke er her, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT efter torsdagens 31-29-sejr over Spanien ved Euro Cup.

Her blev Rasmus Lauge, der er en af de primære erstatninger for Mikkel Hansen, topscorer med syv mål.

Det er en god ven og et godt menneske, som ikke har det så let lige nu

Henrik Møllgaard

Et stort tab uden for banen

De fleste med bare den mindste håndboldforstand ved, at det efterlader et markant tomrum, hvis man pludselig tager Mikkel Hansen ud af et håndboldhold, som han ellers har domineret i de seneste 15 år.

Men de folk, der er inde i maskinrummet på landsholdet, kan i øvrigt tilføje, at Mikkel Hansens fravær også har skabt et gedigent social vakuum i landsholdslejren.

- Han er jo også en person, der fylder meget socialt. Man kan høre hans stemme hele tiden, og den rolle er der også nogle, der skal fylde. Det er ikke lige nemt – også med nogle unger, der kommer ind og måske går en smule stille til værks. Så vi mærker tydeligt, at Mikkel ikke her, siger Henrik Møllgaard og tilføjer med sin velkendte lune:

- Allermest savner vi måske noget brok over, at tingene ikke er, som de bør være.

Mikkel Hansen fik sin debut for det danske A-landshold tilbage i 2007 og har siden spillet 252 kampe og scoret utrolige 1302 mål i rødt og hvidt. Så der er ikke noget at sige til, at han er savnet.

Stor sympati for Hansens situation

Men selvom Mikkel Hansens kvaliteter - håndboldmæssigt og socialt - godt kunne bruges hos Håndboldherrerne og i Aalborg Håndbold, så er der stor medfølelse med den 35-årige stjerne.

Også mere medfølelse end det, som en mere klassisk og fysisk skade ellers normalt ville fordre.

- Selvfølgelig har vi også sympati med dem, der får skader, men det her jo et andet forløb. Vi ønsker først og fremmest bare, at Mikkel kommer på toppen igen, siger Henrik Møllgaard og fortsætter:

- Det er en god ven og et godt menneske, som ikke har det så let lige nu. Det er det, der gør ondt. Så skal vi nok finde andre, der kan fylde ind på det faglige, som vi mangler.

- Vi vil gerne se ham tilbage. Både i Aalborg og på det danske landshold, men først og fremmest skal vi have Mikkel tilbage igen.

Helt sikkert er det i hvert fald, at Mikkel Hansen ikke er tilbage endnu, når Danmark lørdag møder Sverige i endnu en kamp ved Euro Cup. Det foregår i Jyske Bank Boxen og kan naturligvis også ses på TV 2 Play og TV 2 Sport.

Se sammendrag af kampen her. Video: Anders Masannek Jørgensen