- Der er ingen skrækpuljer for Danmark, siger Nyegaard inden EM-lodtrækning

Onsdag trækkes der lod til Danmarks EM-pulje, hvor de undgår stærke nationer som Frankrig, Spanien og Sverige i gruppespillet.

Du kan se lodtrækning til herrernes EM på TV 2 Sport og TV 2 Play onsdag klokken 17.40.

De danske holdboldherrer har en tredjeplads at forsvare og revanchere, når der i januar bliver spillet EM i Tyskland.

Selvom der stadig er adskillige måneder til, kan landstræner Nikolaj Jacobsen snart starte sine forberedelser. Onsdag aften bliver der nemlig trukket lod til EM-gruppespillet, og Danmarks kommende gruppemodstandere kommer på plads.

Tyskland har sammen med det europæiske håndboldforbund, EHF, allerede fordelt seks nationer, og Danmark er i kommet i gruppe F. Dermed undgår herrelandsholdet nationer som Frankrig, Spanien og Sverige i gruppespillet.

Sådan er nationerne allerede fordelt:

Seedningslag, EM-lodtrækning

 1. Sverige, Spanien, Danmark, Frankrig, Norge, Island
 2. Tyskland, Holland, Slovenien, Ungarn, Portugal, Østrig
 3. Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Polen, Tjekkiet, Serbien, Nordmakedonien
 4. Schweiz, Rumænien, Montenegro, Grækenland, Georgien, Færøerne

Tidligere har TV 2 Sport givet et bud på drømme- og skrækpuljer inden en lodtrækning. Men ifølge håndboldekspert Bent Nyegaard må det revideres denne gang. Der findes nemlig ikke en decideret skrækpulje for Danmark, da Europas topnationer undgås.

- Danmark slipper for Spanien, Frankrig og værtsnationen Tyskland. Dertil skal lægges Norge og de forsvarende europamestre fra Sverige, siger TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Men jeg kan godt forstå det fra tyskernes side, at de sammen med EHF har sendt de stærke hold i hver sin pulje. Men med respekt for holdene er det svært at titulere det en decideret skrækpulje. Logikken siger, atmed et tredobbelt verdensmester har du også favoritværdigheden ved et EM.

Nyegaard har dog udpeget tre hold, som Danmark kan trække, der vil danne den sværeste pulje.

Den sværeste pulje

 • Danmark
 • Slovenien
 • Serbien
 • Rumænien

- Toppen af poppen er jo delt ud, og det er jo også, fordi det hele skal hænge sammen økonomisk. Når holdene er fordelt, er den europæiske top jo væk. Sub-sub-toppen i Europa har bare ikke de kvaliteter, som Danmark har, siger Bent Nyegaard.

Når Europas gode tophold er fordelt, betyder det også, at der er nogle mindre gode tilbage. Nyegaard har også givet sit bud på, hvordan den nemmeste pulje kunne se ud for Danmark.

Drømmepuljen

 • Danmark
 • Østrig
 • Nordmakedonien
 • Georgien

Flere fordele ved forderling

Bent Nyegaard taler for, at fordelingen af Europas største nationer allerede er lavet på forhånd. Han kan i hvert fald godt se en mening i prioriteringen.

- Der er to ting i det. Det ene er, at det er en måde at sikre noget økonomi ved, at de store hold fortsat er med i mellemrunden. De spiller i to puljer i de tre byer, og der er håndbold hver dag, så det er meget tilskuervenligt. De har også målet om at sætte tilskuerrekord, og det vil helt sikkert også ske.

- Den anden ting er, at der er en nogenlunde garanti for rent sportsligt, at de bedste hold er med hele vejen, siger Nyegaard.

I mellemrunden bliver Danmark parret med gruppe D og E, hvor Norge og Sverige allerede er placeret.

EM i håndbold spilles i Tyskland fra 10. til 28. januar. Du kan se hele turneringen på TV 2 Play.

En frygtelig start med en skade til Mathias Gidsel blev vendt til dansk succes og bronzemedaljer. Video: Magnus Stig Christensen