- Vi skal ikke være utilfredse, siger Nikolaj Jacobsen

Den danske landstræner fortæller, at han skal have øget kendskabet til særligt to af EM-gruppemodstanderne.

Portugal, Tjekkiet og Grækenland.

De tre nationer, der sammen med Danmark udgør gruppe F ved EM-slutrunden i herrehåndbold næste år.

Vi skal være skarpe fra dag ét, men vi kommer med stor selvtillid

Nikolaj Jacobsen om EM-slutrunden

Onsdag blev der trukket lod til mesterskabet, og efterfølgende har landstræner Nikolaj Jacobsen sat ord på de kommende modstandere.

- Vi skal ikke være utilfredse med vores lodtrækning. Jeg synes, det er en fin gruppe. Portugal var en af de hårde fra seedningslag to, mens de to andre, fra lag tre og fire, er en ganske fin lodtrækning for os.

Med henblik på at udfordre danskerne hæfter Jacobsen sig særligt ved netop portugiserne.

- Vi ved jo godt, at Portugal per denifition er et hold, der kan drille alle de store nationer og spillere. På deres gode dage kan de blande sig i toppen af Europa.

Verdensmesterskabet giver selvtillid

De danske håndboldherrer er ikke bedste venner med europamesterskabet. Danmark vandt senest turneringen i 2012, mens det to gange siden er blevet til en plads på podiet. Sidste år endte det med en tredjeplads ved EM.

Til gengæld har Nikolaj Jacobsens tropper vundet verdensmesterskabet tre gange i træk, og det luner frem mod den næste slutrunde.

- Til EM skal man vinde alle kampe. Der er ikke råd til nogen svipser. Det prøvede vi i 2020. Vi ved godt, at vi skal være skarpe fra dag ét af, men vi kommer med stor selvtillid. Vi er lige blev verdensmester for tredje gang i træk, så jeg tænker, at vi går ind i EM-turneringen med stor selvtillid.

Inden slutrunden, der spilles fra 10. til 28. januar i Tyskland, skal de danske håndboldherrer dog have læst lidt ekstra op på særligt to af de kommende modstandere.

- Nu går vi i gang med at få set specielt Grækenland og Tjekkiet fra deres EM-kvalifikation, så vi kan få et godt kendskab til dem. Portugal skal vi også se, men dem kender vi godt i forhold til de to andre.

Her er alle grupperne:

  • Gruppe A: Tyskland, Frankrig, Nordmakedonien og Schweiz
  • Gruppe B: Kroatien, Spanien, Østrig og Rumænien
  • Gruppe C: Island, Ungarn, Serbien og Montenegro
  • Gruppe D: Norge, Slovenien, Polen og Færøerne
  • Gruppe E: Sverige, Holland, Bosnien-Hercegovina og Georgien
  • Gruppe F: Danmark, Portugal, Tjekkiet og Grækenland