Officielt: Dansker får trænerjob i storklub

Martin Albertsen bliver ny cheftræner i ungarske Ferencvaros.

Artiklen er blevet opdateret, da det blev officielt den 10. juni.

Endnu en europæisk topklub vil satse dansk på trænerposten i den kommende sæson.

Danske Martin Albertsen bliver således cheftræner i i ungarske Ferencvaros fra den kommende sæson – noget som TV 2 Sport kunne erfare fra flere kilder i international håndbold tilbage i maj.

Nyheden er siden blevet bekræftet af klubben selv. Allan Heine bliver i øvrigt Albertsens assistent.

Ferencvaros tabte Champions League-finalen til Vipers Kristiansand i denne sæson, efter de havde slået Team Esbjerg ud i semifinalen på dramatisk vis.

Den ungarske klub har haft den samme cheftræner i hele 16 sæsoner, men til sommer stopper 52-årige Elek Gabor, og Martin Albertsen er udset som hans afløser.

Mange års udlandseventyr

45-årige Martin Albertsen har siden 2018 været landstræner for Schweiz' kvinder, og sidste år førte han holdet til sin første EM-slutrunde nogensinde.

Han har en fortid i Viborg, Randers og København Håndbold. Han blev dansk mester med Viborg i 2004, men siden 2014 har Martin Albertsen mest opholdt sig i udlandet.

I fem år var han i tyske Bietigheim og vandt to tyske mesterskaber, og i 2018 blev han udnævnt til landstræner i Schweiz og var det sideløbende med jobbet Bietigheim, indtil han stoppede i den tyske klub i 2020.

Det er ikke lykkedes TV 2 Sport at få en kommentar fra Martin Albertsen eller fra Ferencvaros, der har været ungarsk mester 13 gange – senest i 2021 – og to gange har spillet en Champions League-finale.

Den seneste er dog 21 år tilbage i tiden – i 2002.

Danske trænere er i høj kurs

Med skiftet skriver Martin Albertsen sig ind i en lang række af danske trænere i store europæiske klubber.

Europas måske allerstørste klub Györ får også dansk træner i næste sæson, når Ulrik Kirkely og assistenten Kristian Danielsen forlader Odense Håndbold og rykker til Ungarn, og også i flere andre europæiske ligaer er der trænere med dansk pas.

I Rumænien har Kim Rasmussen og assistenten Bo Rudgaard ansvaret i Rapid Bucuresti, Helle Thomsen er cheftræner i franske Nantes, og fra næste sæson får tyske Bietigheim igen en dansk træner, når den nuværende Viborg-chef Jakob Vestergaard tager over.