Håndbold

Krickau er tabt for GOG og er væk om få uger

Ifølge TV 2 Sports oplysninger forlader GOG’s succestræner de danske mestre, når sæsonen slutter i juni.

Nicolej Krickau bliver den næste cheftræner i tyske Flensburg-Handewitt.

Ingen vil officielt bekræfte det, men TV 2 Sport erfarer fra flere centrale kilder, at beslutningen er taget, og det kun er et spørgsmål om tid, inden den 36-årige GOG-træner bliver præsenteret i Flensburg.

Dermed har tyskerne igen været over grænsen og handlet stort ind i GOG med først de danske landsholdsspillere Simon Pytlick og Lukas Jørgensen og nu altså også træner Nicolej Krickau.

Modsat millionsalget af Simon Pytlick i marts har GOG dog i tilfældet med Krickau ikke haft noget valg.

Selv om succestræneren for bare en måned siden forlængede sin aftale med GOG til sommeren 2025, har Krickau ifølge TV 2 Sports oplysninger en klausul, der giver ham mulighed for at skifte til Flensburg for et på forhånd fastlagt beløb.

Med andre ord: GOG kan ikke sige nej.

Svært tidspunkt at finde ny træner

Krickaus farvel efterlader de forsvarende danske mestre i en yderst prekær situation, vurderer ekspertkommentator Bent Nyegaard.

- Nu står de pludselig uden cheftræner lige om lidt og skal ud på markedet og finde en ny. Det er en nærmest umulig opgave, kan jeg godt sige dig.

- GOG er selvfølgelig en attraktiv klub som kvartfinalist i Champions League. Men de trænere, der har niveau til sådan et job, har på nuværende tidspunkt allerede sikret sig et job, og selv om GOG nu har penge, er det ikke sikkert, de kan få lov at købe hvem som helst fri, vurderer Nyegaard.

Det er ikke lykkedes at få Flensburg-Handewitt i tale, og hverken Nicolej Krickau, hans agent Christian Henriksen eller GOG-direktør Kasper Jørgensen har ønsket at kommentere TV 2 Sports oplysninger om trænerens snarlige farvel til Fyn. Men Nicolej Krickau har tidligere ikke lagt skjul på, at hans store drøm er at blive træner i Bundesligaen.

Han har sågar i noget tid gået til tysk undervisning i sin sparsomme fritid ved siden af jobbet i GOG.

Nej tak til Island

Flensburg-Handewitt fyrede for tre uger siden den hidtidige cheftræner Maik Machulla efter en periode med dårlige sportslige resultater. Han fik jobbet i 2017 og har vundet to tyske mesterskaber.

2017 var også året, hvor Nicolej Krickau kom til GOG fra Skanderborg. Siden har han haft stor succes på Sydfyn med to pokaltitler, DM-guldet i sidste sæson og derudover to sølv- og to bronzemedaljer.

Som TV 2 Sport tidligere har fortalt, har Nicolej Krickau også været i spil til jobbet som islandsk landstræner. Det har han ifølge TV 2 Sports oplysninger siden takket nej til, fordi jobbet på Island ikke er foreneligt med at være cheftræner i den tyske storklub.

Flensburg-Handewitt er kendt som en danskerklub og har i denne sæson mere end en håndfuld danske landsholdsspillere i truppen - nemlig Kevin Møller, Emil Jakobsen, Johan Hansen, Mads Mensah, Aaron Mensing, Lasse Møller og Simon Hald.

Både Simon Hald og Aaron Mensing forlader dog klubben til sommer – for at tage til Danmark. Hald vender hjem til Aalborg Håndbold, mens Aaron Mensing skal til GOG.

Til gengæld kommer både Simon Pytlick og Lukas Jørgensen altså til Flensburg – og tager deres træner fra GOG med.