Håndbold

Esbjerg vinder sikkert første semifinale

Team Esbjerg vandt den første DM-semifinale over Nykøbing Falster efter en kamp, der blev mere tæt end forventet.

TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard har givet Nykøbing Falster nul procents chance for at spille sig i DM-finalen.

Bedømt på dele af den første semfinale mod Team Esbjerg lignede det dog en lidt hård vurdering af styrkeforholdet.

NFH var med i opgøret indtil pausen, men Jesper Jensens Team Esbjerg trak fra i anden halvleg og vandt 28-23.

Team Esbjerg vs. Nykøbing Falster Håndboldklub
28-23
(16 - 14)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
Team EsbjergHenny Ella Reistad9 mål
Nykøbing Falster HåndboldklubMia Svele6 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Team Esbjerg1
Nykøbing Falster Håndboldklub3

Dermed tog Team Esbjerg det første stik i DM-semifinalerne på hjemmebane.

Returopgøret spilles på tirsdag, hvor Esbjerg er klar til finalen, hvis klubben får uafgjort eller en sejr med sig fra Falster.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Team Esbjerg gik ind til kampen som storfavorit, men det var ikke til at se, da den blev fløjtet i gang. De to hold fulgtes ad stort set hele første halvleg.

Kun ved 5-3 og 6-4 til NFH i starten af kampen samt ved pausestillingen 16-14 til Esbjerg var holdene adskilt af mere end et enkelt mål. Henny Reistad var som så ofte før omdrejningspunktet for hjemmeholdet med seks mål i de første 30 minutter.

Esbjerg begyndte at vise tænder i slutningen af første halvleg, og det forsatte i anden. Efter 13 minutter var vestjyderne foran med syv mål, og så måtte NFH-træner Jakob Larsen tage en timeout.

Skade til NFH-spiller

Gæsterne virkede især rådvilde i angrebet og kæmpede gevaldigt med at score, blandt andet fordi Anna Kristensen i Esbjerg-målet viste sig meget svær at passere.

NFH kæmpede videre, men esbjergenserne slap aldrig grebet om kampen. Gæsterne var i anden halvleg tættest på ved minus fire og truede aldrig Esbjergs føring.

Ondt blev værre for NFH, da Nikita van der Vliet i store smerter måtte udgå fra kampen sent i anden halvleg. Den hollandske stregspiller stopper i klubben efter sæsonen, og spørgsmålet er, om hun kommer på banen igen for NFH.

Senere lørdag klokken 16.00 spilles den første DM-semifinale mellem Odense Håndbold og Ikast Håndbold.

Se opgøret på TV 2 Play.