Håndbold

Kampen blev stoppet, så Lindberg kunne nyde sit historiske øjeblik

TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard ser i denne klumme nærmere på Hans Lindbergs scoringsrekord.

Klokken var henimod 21.30 lørdag aften, da Hans Lindberg gjorde sig selv udødelig, når talen falder på den mest scorende spiller i verdens bedste håndboldliga, den tyske Bundesliga.

På det tidspunkt var der spillet 46 minutter og 31 sekunder i kampen mellem Füchse Berlin og GWD Minden. Hans Lindberg havde netop scoret sit mål nummer 11 i kampen til stillingen 32-26, hvilket bragte hans total op på 2906 scoringer og dermed ét mål mere end sydkoreanske Yoon Kyung-Shin, der havde en glorværdig karriere I VFL Gummersbach i tiåret fra 1996-2006, inden han også repræsenterede HSV Hamburg og nåede at spille et år sammen med netop Hans Lindberg.

8518 tilskuere brød ud i jubel i den legendariske Max-Schmeling-Halle, for alle var var helt på det rene med, at de var vidner til et historisk håndboldøjeblik.

I 90 sekunder var kampen stoppet. Både dommere og modstander GWD Minden havde givet lov til helt ekstraordinært at mindes dette historiske øjeblik.

12 minutter og 42 sekunder senere færdiggjorde legenden Lindberg dagens dont med sin 12. scoring. 12 mål på 13 forsøg. 92.3 i effektivitet. Mageløst.

463 kampe, 2907 mål, 1535 i åbent spil, 1372 på straffekast, 6.3 scoringer i snit per kamp.

Startende i 2007 og sluttende i 2024, og dermed er Lindberg slet ikke færdig med at score mål i den tyske Bundesliga.

Vildt imponerende.

Lars Christiansen har ivørigt tredjepladsen på den fornemme liste med 2875 mål.

Videohilsner fra store personligheder

Efter kampen var der masser af mere jubel. Videohilsner på storskærm skyllede ned mod Hans Lindberg og hans familie.

Fra ungdomstræner Johnny Albertsen, til Torben Winther, der introducerede ham for håndbolden i Helsinge og videre selvfølgelig også ord fra den tidligere danske landstræner Ulrik Wilbek. Kasper Søndergaard leverede også varme sætninger, ligesom gamle holdkammerater som Pascal Hens, Blazenko Lackovic og Domagoj Duvnjak, som Lindberg spillede sammen med i HSV Hamburg, satte ord på deres respekt.

Superlativerne stod også i kø fra klubbens egne ikoner. Direktør Bob Hanning kaldte det ét af klubbens største øjeblikke, og sportsdirektør Stefan Kretzschmar fulgte trop med ytringen om, at legendens rekord aldrig vil blive overgået.

Jeg er tilbøjelig til at give sportsdirektøren ret. Ihukommende, at Lindberg jo fortætter endnu et år i den tyske hovedstad.

Øjner han OL i 2024?

Netop denne lørdag var ’Tag des Kinderhandballs’, og selv om kampen først var færdig knap halvanden time før midnat, var 1000 unge håndbold entusiaster mødt op.

De kunne ikke have fået et bedre bevis for, hvor meget der kan lade sig gøre, selv om dåbsattesten fortæller om fødselsmåned og år i august 1981.

Hans Lindberg har heller ikke ligget på den lade side i forhold til det danske herrelandshold.

3 gange guld og 3 gange sølv er det blevet til. 286 landskampe i rødt og hvidt med 782 scoringer til følge.

Jeg er ikke i tvivl om, at legenden nærer drømmen om det helt store karrierepunktum ved OL i Paris 2024.

Jeg tvivler på, at det lykkes for Bundesligaens største målscorer nogensinde.

Til gengæld har han været en kolossal inspiration – ikke bare for de 1000 Kinder i lørdags i Max-Schmeling-Halle – men for generationer i dansk håndbold.

Jeg har sagt og skrevet det før, men gør det igen.

Hans Lindberg: Chapeau! Hats Off!

Ugens notabene

Den forgangne weekend stod helt og aldeles i semifinalernes tegn for såvel kvinder som mænd.

Intet overraskede mig, og det kan selvfølgelig lyde lidt til den pralende side.

Umiddelbart forventede de fleste mindst spænding hos kvinderne og mere nærhed hos mændene, og så gik det lige modsat.

Selv havde jeg fornøjelsen af at se et veloplagt NFH udfordre Team Esbjerg i helt op til 35 minutter, inden dampen gik af den berømte ballon.

Det skal være min spådom, at Anna Kristensen og hendes veninder kommer lettere gennem kamp to i Nykøbing end tilfældet var hjemme i Dokken.

Ikast Håndbold var min smalle favorit mod Odense. Uden Althea Reinhardt og Mie Højlund var det netop nu, at Emma Lindqvist & Co. havde muligheden for at få den bedste optakt til tirsdagens kamp i Ikast.

Odense Håndbold er ikke færdige endnu, men det vil kræve både Reinhardt og Højlund på holdkortet, hvis Odense Håndbold skal have mulighed for at sikre sig en kamp tre.

Selv med de to landsholdsspillere på holdkortet vil Ikast Håndbold være min meget smalle favorit til en finaleplads.

Hos mændene viste de to ’store’ – Aalborg Håndbold og GOG Håndbold – begge deres klasse, da det for alvor gjaldt om at drage fordel af at starte – og eventuelt slutte – på hjemmebane.

Min respekt for Skjern Håndbold og Fredericia Håndbold er kolossal, men jeg har svært ved at se dem tvinge semifinalerne ud i tredje og altafgørende kampe. Når Møllgaard & Co. og Olsen & Co. for alvor skruer op for deres kvaliteter, er der klar forskel på dem og de andre.

Jeg håber tirsdagens og onsdagens kampe ikke giver mig ret, for det ville være fantastisk, hvis jeg kunne opleve kampe, hvor alt skulle afgøres i kamp 3.

Ønske kan jeg, men det er - som bekendt - ikke altid, ens ønsker går i opfyldelse.