Særligt våben skal hjælpe Fredericia mod overmagten

Syv mod seks-spillet skal i kombination med et opadgående formbarometer sende Fredericia mod DM-finalen.

Alle odds er imod Fredericia Håndboldklub, når klubben for første gang i årtier indleder sin kamp for medaljer i herrernes liga.

Men ét våben kan blive traditionsklubbens vej til sejr i semifinalerne mod Aalborg Håndbold, som søndag er vært i den første af potentielt tre kampe.

- Jeg synes, vores muligheder er okay. Vi har et våben i syv mod seks-spillet, siger Kristian Stoklund Larsen, der er en af holdets lokale spillere.

Gennem flere sæsoner har Fredericia forfinet sit syv mod seks-spil. Med Kristian Stoklund Larsen som styrmand og Nicolaj Nørager og Anders Kragh Martinusen på backerne har Fredericia flået flere forsvar fra hinanden.

- Og så har vi været gode mod Aalborg i sæsonen. I grundspillet tabte vi med nogle få mål deroppe, og så slog vi dem med et mål hjemme, siger Kristian Stoklund Larsen.

Fredericia sluttede grundspillet på syvendepladsen - 19 point efter Aalborg.

Men i slutspillet har klubben slået Bjerringbro-Silkeborg to gange, mens man mod GOG tabte knebent i den første kamp og smed sejren i de sidste sekunder i den anden.

- Vores formbarometer er opadgående, men vi er godt klar over, at Aalborg bare er en anden størrelse end det, vi ellers møder.

- Deres spillere har simpelthen bare prøvet de helt store ting. De ved, hvad der skal til for at få succes, når det spidser til, siger Kristian Stoklund Larsen.

Fra Jyllandsserien til DM-semifinale

Under navnet Fredericia KFUM var klubben en stormagt i slutningen af 1970'erne, hvor det blev til fem mesterskaber i træk med legender som Mogens "Muggi" Jeppesen, Bjarne Jeppesen og Anders Dahl-Nielsen på holdet.

I begyndelsen af årtusindet rykkede klubben på ny op i ligaen efter en årrække på anden klasse, men gik i 2012 konkurs og måtte starte forfra i Jyllandsserien. Derfor er glæden over at være tilbage helt i toppen enorm.

Det beretter Bent Jensen, der er bestyrelsesformand i Fredericia Håndboldklub og manden bag T. Hansen-butikkerne.

- Det er fantastisk, det holdet har præsteret. Sæsonen var godkendt og accepteret, for målsætningen var at komme i slutspillet. Men slutspillet har jo bare været fantastisk, og nu er vi her, siger Bent Jensen.

Han ser det som helt naturligt, hvis semifinalen bliver endestationen.

- Vi skal møde det absolut bedste hold overhovedet, og hvis vi taber, så er det sådan, det er. Aalborg skal kunne slå FHK, og hvis de ikke kan det, så har vi ramt den helt perfekte dag. Vi har alt at vinde, siger han.

Den samme tilgang har Kristian Stoklund Larsen.

- Vi har stor tiltro til vores egne evner i øjeblikket, så vi lægger os ikke ned. Vi sagde det samme før kampene mod GOG og BSH, og dem fik vi point imod. Så hvorfor skulle vi ikke også kunne gøre det mod Aalborg?

Den første semifinaledyst bliver spillet søndag klokken 14.00 i Aalborg. Kampen vises på TV 2 og TV 2 Play – se sendeplanen her.