Håndbold

Team Esbjerg buldrer i DM-finalen

Vestjyderne hentede en sikker sejr over Nykøbing Falster i den anden DM-semifinale.

Team Esbjerg er klar til DM-finalen efter to sikre sejre over Nykøbing Falster.

I tirsdagens opgør vandt Team Esbjerg med overlegne 31-19, og der var derfor aldrig for alvor tvivl om, at esbjergenserne skulle tage finalepladsen.

- Vi er meget tilfredse med at vinde. Nu glæder jeg mig bare til at se den anden semifinale, siger Team Esbjerg-profilen Mette Tranborg til TV 2 Sport.

NFH 19-31 Esbjerg

  • Pausestilling: 11-16
  • Topscorer: Nora Mørk og Henny Reistad (6 mål)

Esbjerg vandt det første opgør med 28-23.

I den anden semifinale mødes Ikast og Odense Håndbold tirsdag aften.

Ikast vandt det første opgør, hvorfor Odense er tvunget til sejr. Hvis Ikast vinder eller spiller uafgjort, booker de en plads i finalen.

Den kamp kan ses på TV 2 Sport og TV 2 Play klokken 20.15.

Sådan forløb kampen mellem NFH og Esbjerg

Af Ritzau

Team Esbjerg startede lidt sløvt i tirsdagens udekamp, og det tog over seks minutter, før de vestjyske gæster fik sendt bolden i mål.

Siden faldt scoringerne i en lind strøm, og med i alt seks scoringer i løbet af en periode på fem minutter fik esbjergenserne vist, at de ikke var rejst mod øst med løst krudt.

Hjemmeholdet havnede til gengæld i store scoringsproblemer midt i første halvleg, og det udnyttede Team Esbjerg til at gå fra 6-6 til 13-6 i løbet af en periode på 11 minutter. Den målstime afgjorde reelt kampen.

Ved pausen lød forspringet på 16-11 i Esbjergs favør, og det var svært at se, hvordan hjemmeholdet skulle mønstre et comeback.

Det kom da heller ikke tæt på. Så snart Jesper Jensens mandskab skruede op for tempoet, havde NFH gevaldige problemer med at følge med.

Som følge af klasseforskellen forsvandt nerven og intensiteten ud af kampen.

Det ukoncentrerede hjemmehold scorede blot en enkelt gang i kampens sidste 14 minutter, mens esbjergenserne uden at anstrenge sig øgede føringen, så holdet i sikker stil er finaleklar for andet år i træk.