Håndbold

Pytlick skulle vænne sig til spørgsmål: - Hvad er det, jeg ikke kan se?

Siden Pytlick indtog den danske håndboldscene, har mange bekymret sig for hans ve og vel. De bekymringer har sat tanker i gang hos hovedpersonen.

Som et lyn fra en klar himmel tordnede Simon Pytlick sig frem på det danske landshold ved VM. En stjerne var i svøb.

For efter slutrunden var ingen i tvivl om den talentfulde spillers evner og potentiale. Og pludselig ville alle have en bid af kagen.

I tiden efter VM har Pytlicks verden mere eller mindre ændret sig 180 grader. Fra lovende spiller til regulær publikums- og medie-darling. Den store opmærksomhed omkring GOG-spilleren, er også blevet bemærket hos Pytlick selv. Det siger han til TV 2 Sport i "Det brede punkt". På TV 2 Play kan du allerede nu høre det fulde interview med Simon Pytlick, inden det vises i "Det brede punkt" klokken 22.20.

- Det var lidt svært for mig at komme hjem og skulle blive genkendt. Jeg skulle lige bruge noget tid på, at folk uden for håndboldverden også vidste, hvem jeg var, siger Pytlick og forklarer, at han har vendt sig opmærksomheden:

- Nu er det blevet så meget hverdag. Og folk er jo bare søde og rare og vil bare gerne ønske én held og lykke eller sige, at man har spillet godt. Og det er selvfølgelig megasødt. Men nogle gange går man også i sin egen verden og kan virke lidt fjern.

Simon Pytlicks flotte spil ved slutrunden blev også belønnet, da han blev udtaget til VM’s ALL Star-hold.

”Man får noier på”

Da Simon Pytlicks holdkammerat i GOG, Mathias Gidsel, stemplede ind på det danske landshold, og cementerede sig selv som en profil, måtte han til sidst trække stikket. Tiden, hastigheden og belastningen havde taget hårdt på Gidsel.

Netop derfor har der måske også været et øget fokus på Pytlicks helbred. Både fysisk, men nok mere mentalt.

- Det er gået op for mig, hvordan det mentale spil også kan påvirke en. Og jeg tror måske, at det sværeste i den her proces har været, at der er så mange, der er kommet og spurgt; ”er du okay?”, ”har du det godt?”, og det tror jeg måske indirekte har gjort, at man får en noier på, fordi man er sådan lidt ”Hvad er det, jeg ikke kan se, som I alle sammen kan se”, siden der er så mange, der spørger, siger Pytlick inden han fortsætter:

- Selvom folk jo bare er søde og vil høre, om jeg har det godt, har jeg alligevel skulle vænne mig til det.

GOG-spilleren understreger udover det, at han har det rigtig godt.

Pytlicks dage i GOG er desuden talte, da han fra næste sæson skal tørne ud for det stjernespækkede tyske mandskab SG Flensburg-Handewitt.