Ligaklub begrunder suspendering af cheftræner

Bestyrelsen i Aarhus United har modtaget en henvendelse fra ”en stor majoritet” af spillerne omkring Heine Eriksens ledelsesstil.

Der er stor intern uro i ligaklubben Aarhus United.

Onsdag kunne TV 2 Sport fortælle, at cheftræner Heine Eriksen er blevet suspenderet i den østjyske klub. Ifølge TV 2 Sports oplysninger handler suspenderingen om Heine Eriksens ledelsesstil, som flere i klubben er utilfredse med.

Aarhus United bekræftede over TV 2 Sport, at han var suspenderet, og sent onsdag aften udsendte de selv en pressemeddelelse.

- Bestyrelsen i Aarhus United fik 13. maj en henvendelse fra en stor majoritet af spillerne omkring cheftræner Heine Eriksens ledelsesstil. I lyset heraf valgte dele af Aarhus Uniteds bestyrelse at suspendere Heine Eriksen forud for kampen i Viborg 17. maj, skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Bestyrelsen ser med stor alvor på henvendelsen og har igangsat en løsningsproces.

Aarhus United skriver videre, at der ikke kan oplyses mere på nuværende tidspunkt.

Stor intern splid

I udtalelserne er det værd at lægge mærke til formuleringerne ”dele af bestyrelsen.” Det stemmer overens med TV 2 Sports oplysninger om, at ikke alle er enige i suspenderingen, som derfor har skabt stor intern splid i klubben.

TV 2 Sport har forsøgt at komme i kontakt med klubbens bestyrelsesformand Jan Snogdal, men det er ikke lykkedes.

Eriksen har været cheftræner siden klubbens fødsels i 2017.

Men på grund af suspenderingen var han ikke med på bænken, da Aarhus United for en uge siden sluttede sæsonen af med en sejr på 39-31 i Viborg.

Heine Eriksen har afvist at kommentere sagen over for TV 2 Sport.