Håndbold

Bestyrelsesformand "presset" til udmelding om suspendering

Jan Snogdal skriver, at han i flere omgange har forsøgt at gøre opmærksom på vigtigheden af at ændre Heine Eriksens ledelsesstil i Aarhus United.

TV 2 Sport kunne onsdag fortælle, at cheftræner i Aarhus United, Heine Eriksen, er blevet suspenderet.

Ifølge TV2 Sports oplysninger er årsagen til suspenderingen Heine Eriksens ledelsesstil, som har ført til klager fra spillertruppen.

TV 2 Sport forsøgte efterfølgende - uden held - at få en kommentar fra klubbens bestyrelsesformand, Jan Snogdal.

Fredag, to dage senere, har Jan Snogdal set sig nødsaget til at fortælle om sin version af sagen. Også selvom den løsningsproces, som klubben igangsatte efter suspenderingen, endnu ikke er færdigbehandlet.

- Det er yderst beklageligt, at jeg som bestyrelsesformand i AARHUS UNITED skal presses til at kommunikere inden den verserende sag med Heine Eriksen er færdigbehandlet, men af hensyn til spillertruppen har jeg ikke andet valg, skriver Jan Snogdal i en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside.

Jan Snogdal skriver, at han og klubbens sportschef, administrerende direktør og næstformand i bestyrelsen, Mads Winther, længe har haft et forskelligt syn på Heine Eriksens ledelsesstil.

Uenighederne begyndte i efteråret 2022, hvor klubben forlængede Heine Eriksens kontrakt med tre år, skriver Jan Snogdal.

Et par måneder efter forlængelsen kom det frem, at der, under Heine Eriksens tid som ungdomslandstræner, var offentlige vejninger på holdene, som efterfølgende har ført til mistrivsel for spillerne.

- Forholdene blev oplyst overfor Mads Winther og jeg indkaldte Heine Eriksen og Mads Winther til et møde den 20. april 2023. På mødet krævede jeg ændringer af hensyn til såvel spillernes trivsel som klubbens omdømme. Der blev ikke givet specifikke indrømmelser af Heine Eriksen, ligesom Mads Winther var uenig i, hvorledes de af mig fremførte forhold skulle vurderes, skriver Jan Snogdal.

Lyn-analyse

Pressemeddelelsen understreger, hvor stor uenighed der er i Aarhus United. Det er et internt slagsmål mellem bestyrelsesformand, Jan Snogdal, og den administrerende direktør, Mads Winther. Det lader ikke til, at de har haft succes med at ændre Heine Eriksens ledelsesstil, mens Mads Winther og Heine Eriksen ikke har været villige til at komme med indrømmelser.

Ledelsesstil bliver beskrevet som "frygtbaseret"

Efter mødet kom det frem, at spillerne har klaget over Heine Eriksen ledelsesstil i 22 episoder, hvor hans ledelsesstil bliver beskrevet som ”frygtbaseret” og som en kilde til mistrivsel”.

Herefter krævede Jan Snogdal ændringer, mens Mads Winther og Heine Eriksen ikke ville anerkende problemerne.

- Hermed ændrede sagen i drastisk grad karakter, men bestyrelsen endte desværre i handlingslammelse, da Mads Winther i sin position som sportschef og næstformand for bestyrelsen ikke anerkendte validiteten af budskabet fra den store majoritet af spillerne. Endvidere henviste Mads Winther til, at Heine Eriksen blot gør det samme, som han har gjort i mere end 20 år i regi af DHF, fremgår det i pressemeddelelsen.

- Jeg stod derimod med den opfattelse, at der kunne fæstnes lid til de anførte 22 episoder, og at de beskrevne oplevelser måtte respekteres som meget alvorlige.

Mads Winther har ikke ønsket at kommentere sagen. Det har Heine Eriksen heller ikke.

Jan Snogdal skriver afsluttende, at den aktuelle proces handler om, at dele af bestyrelsen ønsker at få svar på, i hvilken grad Heine Eriksen kan erkende et problem, og hvilke forandringer han kan tilbyde klubben.