Kommentarer påvirkede Pytlick: - Hvorfor skal folk sige sådan noget?

Simon Pytlick har som 22-årig prøvet mere, end de fleste håndboldspillere kommer til. Han er glad for, at hans forældre ved, hvad han gennemgår.

Kontrasten kunne ikke have været større.

Den ene dag blev han hyldet ud over alle grænser. Den anden dag befandt han sig i total stilhed på Thurø, og det var faktisk en rigtig god måde at indlede tilværelsen som verdensmester på.

Det fortæller Simon Pytlick i ’Min egen kurs’ på TV 2 Play.

- Da jeg kom hjem fra VM, tog min mor og far mig hjem og bad mig om at være hos dem et par dage – uden at jeg rigtigt lagde mærke til hvorfor. Men når jeg tænker tilbage, så var det jo for at beskytte mig. Alle de ting, der kommer udefra, skulle ikke blive for meget for mig, og når jeg kigger tilbage på det nu, har det hjulpet meget, at de gjorde det for mig, siger Simon Pytlick.

- Jeg følte ikke, at jeg ramte et hul, hvor jeg faldt ned og ikke vidste, hvordan jeg skulle komme op. Men fra at have stået inde på Rådhuspladsen, hvor det hele kørte oppe på 1000 til dagen efter at køre hjem til Thurø, og så er alt bare 0 … Det var lidt mærkeligt. Der lå jeg også hjemme og tænkte: ”Hvor er folk henne?” Jeg gik bare og ventede på, jeg skulle til et interview. Gik og ventede på, at der kom nogle danske fans.

Hvorfor skal folk sige sådan?

I programmet sejler Simon Pytlick en tur sammen med Emil Midé Erichsen, fordi de begge er vokset op med en kendt far. Simon Bogetoft Pytlick, som han hedder, er endda også vokset op med en kendt mor, da hans forældre er den tidligere håndboldspiller Berit Bogetoft og den tidligere landstræner Jan Pytlick.

Det har ikke altid været lige let, fortæller Simon Pytlick. For det første kan det give et helt naturligt savn, for eksempel når ens far år efter år er til slutrunde i stedet for at fejre fødselsdag.

Men det kan også plante nogle forestillinger, der kan være svære at vokse op med.

- Der har været nogle perioder, hvor jeg har fået at vide, at jeg kun var med til nogle ting, fordi min far var træner eller landstræner. ”Så SKAL du være med.” Det rørte mig meget, da jeg var mindre. Hvorfor skulle folk sige sådan noget?

Havde du selv en tvivl, om de havde ret?

- Jeg havde det måske lidt, da jeg var omkring 14 år. Jeg havde lidt svært ved at navigere i det. Men så begyndte jeg at forstå, at jeg var okay god til håndbold. De tog mig jo ikke med, bare fordi min far havde et navn. Det er jo ikke sådan, det fungerer.

Overvældende VM-fest

Takket være deres erfaring vidste Simon Pytlicks forældre, at den nykårede verdensmester sandsynligvis ville blive overvældet, når han kom hjem til Danmark. Og det var lige præcis, hvad der skete efter VM.

- Når man går i en lukket boble, er man slet ikke klar over, hvor mange mennesker, der følger med, fortæller Simon Pytlick.

- Vi kom hjem den 29. januar. Der havde vi været ude i Sverige og drikke hele natten. Vi havde vundet VM, og der var god stemning, og så kom vi hjem til Danmark. I lufthavnen stod de nærmest fra den bagerste gate og hele vejen op til bagagen og hyldede os. Da jeg kom gående der, gik det op for mig, hvor vildt det er (at Danmark vandt VM for tredje gang, red.). Og så kom vi ind på Rådhuspladsen.

Danmarks håndboldherrer blev hyldet på Rådhuspladsen i København efter VM-triumfen i Sverige. Sejren blev traditionsmæssigt fejret med pandekager på Københavns rådhus, hvorefter spillerne hilste på de fremmødte på Rådhuspladsen. Video: TV 2 Sport

- Folk havde fortalt om, at det var vildt at komme op på balkonen, men jeg kunne slet ikke fornemme det, før jeg stod derude. Det var noget, jeg havde trænet for i hele mit liv, og når man står derude, så kommer det hele ud. Man bliver helt forløst. Man kan ikke rigtigt forklare, hvordan det er, siger Simon Pytlick.

Pytlicks pokaler

Verdensmester i 2023

Dansk mester i 2022

Pokalvinder i 2023 og 2020

Han har spillet hele sin karriere i GOG, men efter sommerferien skifter han til tyske Flensburg-Handewitt.

Lørdag kan han sige farvel til GOG som dansk mester, hvis det lykkes at slå Aalborg i den tredje og sidste DM-finale. 

Simon Pytlick fik landsholdsdebut den 4. november 2021. Han har har spillet 22 kampe og scoret 89 mål for Danmark. 

Et privilegium

VM-triumfen er det foreløbige højdepunkt i Simon Pytlicks korte karriere. Og selvom han blot er 22 år, er han allerede begyndt at opleve nogle store ting for anden gang.

Pokalfinalen for eksempel. Eller DM-finalen, hvor GOG for andet år i træk skal slå Aalborg på udebane for at vinde guld. Det lykkedes i 2022 – en speciel oplevelse for alle med et forhold til den store klub med rødder i de fynske flækker Gudme, Oure og Gudbjerg.

Grædefærdige spillere og fans væltede rundt efter GOG's finalesejr over Aalborg. Video: TV 2 Sport

Specielt bliver det også på TV 2 den 10. juni 2023, fordi den tredje DM-finale er Pytlicks sidste kamp for GOG. Efter sommerferien fortsætter han karrieren i Flensburg-Handewitt, der har betalt et af de største beløb i dansk håndbolds historie for at købe Pytlick fri af kontrakten med GOG.

Det ville ikke være underligt, hvis det begyndte at stige ham lidt til hovedet, erkender han. Man Simon Pytlick håber, at den jordnære opdragelse på Thurø forsat vil sidde i ham, selvom han er blevet en af de mest eftertragtede håndboldspillere.

Han vægter faktisk opdragelsen som ”en god dreng” over de håndboldfifs, der er kommet i tidens løb. Og det er sandsynligvis blandingen af de to ting, der har gjort det muligt for Simon Pytlick at bevise over for sig selv, at han kan være toneangivende på øverste niveau – at han har skabt sit eget navn.

Kan du nyde det?

- Det synes jeg. Men der er sket meget. Nogle gange skal man lige stoppe op og tænke på alle de fede ting, der er sket. Jeg prøver også at sortere i det og være rigtigt meget sammen med min familie. Der er jo mange timer, hvor jeg ikke er sammen med dem, siger Simon Pytlick, der oplever sine forældres erfaringer som et privilegium.

- Jeg har nogle at sparre med – nogle, der har prøvet at stå i de situationer, jeg står i.Kommentarer påvirkede Pytlick: - Hvorfor skal folk sige sådan noget?