- Der er foregået ting, som ikke er efter mine værdier, siger Lars Christiansen

Flensburg-Handewitt og Lars Christiansen har ikke længere de samme værdier, siger danskeren, der nu stopper som sportslig ansvarlig.

Om få uger er Lars Christiansen ikke længere en del af den klub, hvor han opnåede legendestatus som spiller og siden 2019 har været en del af ledelsen.

Den 51-årige tidligere landsholdsfløj stopper som sportsdirektør i Flensburg-Handewitt, når hans kontrakt udløber ved udgangen af juni.

Han er selv afklaret med klubbens beslutning, fortæller han til TV 2 Sport.

- Jeg kan ikke længere genkende klubben og den måde, de gør tingene på, og jeg kan ikke stå inde for nogle af de ting, der er sket de seneste måneder - at de siger én ting, men gør noget andet, siger Lars Christiansen.

Han nævner som eksempel, da klubben efter fyringen af den tidligere cheftræner Maik Machulla forfremmede assistenten Mark Bult med en besked om, at han ville få resten af sæsonen til at overbevise klubben om sit værd som fremtidig cheftræner.

Kort tid efter fik GOG-træner Nicolej Krickau jobbet i stedet. Den ansættelse bakker Lars Christiansen op om, men han ærgrer sig over forløbet.

- Jeg kan ikke være i sådan noget, hvor man ikke er ærlig over for folk. Jeg har været i klubben i en tredjedel af mit liv, og jeg elsker den. Men jeg vil ikke gå på kompromis med mig selv og mine værdier.

Vi har været ordentlige over for hinanden og gjort tingene på en ordentlig måde. Men sådan er det ikke længere

Lars Christiansen

- Der er foregået nogle ting, som ikke er efter mine værdier og de spilleregler, jeg mener, der skal være, og det kan jeg ikke være en del af. Så derfor har jeg stillet nogle krav, som vi desværre ikke kunne blive enige om, fortæller Lars Christiansen.

Bestyrelsen har taget beslutninger uden sportslig indsigt

Behandlingen af assistenten er blot en af flere episoder, hvor Lars Christiansen har oplevet en bestyrelse, der tager beslutninger uden at rådføre sig med den sportslige sektor.

- Det her handler om professionalisme, og at vi hver især gør det, vi er bedst til. Min oplevelse er, at bestyrelsen har taget sportslige beslutninger uden at have den fornødne sportslige indsigt - i stedet for at stole på de folk, de har ansat til det, og som har den daglige kontakt med spillerne om, hvad der skal ske i klubben.

- For mig har Flensburg altid været en familie, hvor vi har arbejdet sammen for at opnå målene, og hvor vi har haft hinandens ryg. Vi har været ordentlige over for hinanden og gjort tingene på en ordentlig måde. Men sådan synes jeg ikke, det er længere, siger Lars Christiansen, der selv havde hørt om sin kommende exit allerede fire dage før, at klubben gav ham beskeden.

- Det er et godt eksempel. For mig er det ikke ordentlighed, at sådan noget siver ud af et bestyrelseslokale, så en ansat skal høre om det andre steder, inden klubben giver besked. Sådan skal vi hverken behandle trænere, spillere eller samarbejdspartnere, hvis jeg skal være i en klub, siger Lars Christiansen.

Han forlader nu klubben, hvor han spillede i 14 sæsoner og fik opkaldt pladsen foran hjemmebanen Campushalle - Lars Christiansens Platz - efter sig, da han stoppede der i 2010.

Fremover bliver det Flensburg-Handewitts tidligere cheftræner fra 2010 til 2017, svenske Ljubomir Vranjes, der skal udfylde rollen som sportsdirektør i den tyske klub.

En række danske profiler spiller i Flensburg-Handewitt, der - udover Nicolej Krickau på bænken - også får tilgang af Simon Pytlick og Lukas Jørgensen fra GOG til næste sæson.

TV 2 Sport har forsøgt at komme i kontakt med Flensburg-Handewitt, men de er ikke vendt tilbage på henvendelserne.