- Lige pludselig sĂĄ jeg bare alting passere revy

Den tidligere landsholdsspiller Rikke Poulsen fik et smukt farvel i Esbjerg torsdag aften, hvor klubben blev dansk mester.

Med øredøvende klapsalver, blomster og en indrammet trøje satte Team Esbjerg et flot punktum for Rikke Poulsens lange karriere inden den anden DM-finale.

I to årtier har hun spillet håndbold på øverste niveau på både klub- og landshold, men nu er det endegyldigt slut.

- Jeg havde egentlig tænkt, at det kunne jeg godt administrere, men så blev jeg bare ramt. Da jeg kunne mærke publikums anerkendelse, var det meget rørende, fortæller Rikke Poulsen til TV 2 Sport.

- Jeg blev ramt lidt af alle de ting, jeg har oplevet. I sportens verden går det sindssygt stærkt, og man skal præstere hele tiden. Der er altid noget. Man har aldrig fri. Og lige pludselig så jeg bare alting passere revy for mig. Det har været pissefedt og megahårdt, men jeg har haft så mange gode medspillere og har lært så mange mennesker at kende, der har haft stor betydning for mig, uddyber den tidligere landsholdsmålmand.

Rikke Poulsen indstillede sin aktive karriere i februar, da en knæskade blev ved med at holde hende ude. Siden da har hun været målmandstræner i Esbjerg, der torsdag aften udraderede Odense i den anden DM-finale og dermed blev dansk mester.

Fremtiden er uvis

Lige nu ved hun dog ikke, hvad fremtiden byder – ud over fejringen af Esbjergs fjerde mesterskab.

- Arbejdet som målmandstræner var noget, jeg gerne ville prøve af. Jeg ville gerne være med til at give noget videre. Jeg synes, det er gået godt, men som det er nu, slutter min kontrakt den 30. juni.

- Det har været rigtigt spændende, og jeg kan sagtens se mig i den rolle fremadrettet. Men der er også mange andre ting, jeg gerne vil. Det er et helt nyt kapitel i mit liv, der skal til at åbne sig, for jeg har jo spillet håndbold, siden jeg var fire.

Rikke Poulsen har ifølge DHF spillet 104 landskampe for Danmark. Hun har deltaget ved både EM og VM, ligesom hun har spillet Champions League og vundet både mesterskabet og pokaltitlen. I ligaen har hun spillet for Team Tvis Holstebro, SK Aarhus, Vejen, Viborg og Esbjerg.