Nyegaard revser GOG's rekruttering: - En katastrofe

Jobbet som GOG-træner er meget udsat efter de gode år under Krickau, mener Bent Nyegaard.

Håndboldsæsonen er kun seks kampe gammel for GOG's vedkommende.

Alligevel har klubben allerede nu besluttet, at Ian Marko Fog, der blev ansat i juli, ikke længere skal være cheftræner for det sydfynske håndboldflagskib.

En beslutning, der vidner om, at GOG på ingen måde har gjort deres forarbejde optimalt. Sådan lyder analysen fra TV 2 Sports håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Den her tidlige fyring er jo et udtryk for, at det er gået galt på rekordtid. Og det er også et udtryk for, at GOG’s research har været virkelig dårlig. Når man skal ansætte, er det jo altid en fornemmelse. Hvem kan fungere i vores hus? Og den har de ikke ramt.

- Rekrutteringen er virkelig, virkelig dårlig, når det allerede stopper her. Sådan er det. Det er en katastrofe. Det er en af de hurtigste fyringer nogensinde i Danmarks bedste håndboldrække, siger Nyegaard.

"Alle har vidst, at Ian ikke var f√łrstevalget"

GOG har i l√łbet af de seks f√łrste kamp tabt √©n ligakamp. Det var i s√¶sonpremieren mod Ribe-Esbjerg.

Ellers er det blevet til fire sejre og et uafgjort resultat fordelt i ligaen, i Champions League, i Super Cuppen og i Santander Cup.

På papiret ikke en katastrofe, men om muligt rettidig omhu.

- Jeg havde ikke været overrasket, hvis GOG havde tabt tre-fire kampe i træk. Jeg tror, lunten var kort, selvom Ian fik en treårig kontrakt. Der er jo altid klausuler i kontrakterne, så man skal ikke hæfte sig så meget i, at han fik tre år.

- Alle har vidst, at der var mange mulige tr√¶nere, der blev spurgt f√łr Ian. S√• det siger n√¶sten sig selv, at der ville v√¶re pres p√• ham fra start. Is√¶r, fordi GOG har gjort det fremragende de seneste s√¶soner. Det er fair at sige, at et GOG-job er under stort pres, fordi det er g√•et s√• ufattelig godt under Nicolej Krickau.

Trænerjobbet overtages i resten af sæsonen af assistenttræner Mikkel Voigt, der får selskab af Thomas Brandt Nyegaard.

GOG kommer til at mangle erfaring

Direkt√łr Kasper J√łrgensen rykker ogs√• endnu t√¶ttere p√• holdet, da han bliver en del af tr√¶nerteamet.

Konstellationen består af dygtige folk, men de mangler særligt én ting, mener Nyegaard.

- Thomas Brandt er jo en, der st√•r for r√łdderne i GOG. Men klubben st√•r nu med tr√¶nere fuldst√¶ndig uden erfaring fra det her niveau. Hvis det her er retningen, er der endnu mindre erfaring, end de havde med Ian.

- Det er tre dygtige folk p√• hver deres omr√•de. Voigt, der bliver cheftr√¶ner, er en fremragende tr√¶ner. Men han har besk√¶ftiget sig mest med talentudvikling. J√łrgensen har vel v√¶ret t√¶t p√• holdet hele tiden, s√• det ser jeg ikke det store i. Men det er jo, fordi han skal st√łtte de to nye tr√¶nere. Det er jo helt nyt land for de to.

Ian Marko Fogh blev ansat den 14. juli. Her overtog han jobbet fra Nicolej Krickau, der rykkede til tyske Flensburg-Handewitt.

GOG ligger nummer syv i Herreligaen efter tre kampe:

Herre Håndbold Ligaen

Herre Håndbold Ligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15500177140+3710
25311148140+87
36312165158+77
4631216816807
55221167148+196
65302162143+196