Pytlick efter vanskelig start i Tyskland: - Sundt med lidt modgang

22-årige Simon Pytlick har fået en hård start i Bundesligaen, hvor det tyske har drillet både på og udenfor banen.

Verdens hårdeste liga.

Sådan bliver den tyske Bundesliga ofte beskrevet. Så selvom Simon Pytlick i de seneste år er braget ind blandt de helt store stjerner på den internationale håndboldscene, er der stadig langt fra Sydfyn til Bundesligaen.

- Den er hård. Jeg må sige, at der bliver gået til stålet, siger han til TV 2 Sport.

Simon Pytlick har været i aktion fire gange i Bundesligaen i denne sæson. 19 mål er det blevet til og 22 assists. Alligevel har starten været hårdere, end han havde håbet på, fortæller han.

- Jeg havde håbet, det var gået en smule mere smooth, men det er nok også meget sundt, at der kommer lidt modgang, som også er nyt for mig.

Sprogbarriere

I 12 år har Simon Pytlick spillet for barndomsklubben GOG. Han har kendt alt og alle i Gudme. Nu skal han så navigere i ukendt land og så på tysk.

- Det er heller ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke er den skarpeste til tysk endnu, så der er også en sprogbarriere, som lige skal overstås, selvom vi er mange danskere, så vil vi gerne kommunikere på tysk hernede.

Hvordan går det med det tyske?

- Jeg vil sige det sådan, at det nok er meget godt, at jeg har Lukas Jørgensen hernede, som er dårligere til tysk, end jeg er. Jeg er ikke helt nedtrykt, når der bliver talt tysk.

Og det går da også fremad, fortæller han.

- Vi får noget undervisning, og man kan sige, at det aldrig har gået bedre med mit tysk. Der var heller ikke så meget at give af, men det bliver bedre. Det er dejligt at have en anden sideaktivitet, hvor man lige kan slå hovedet fra og tage til tyskundervisning, selvom skole aldrig har været det bedste, jeg ved, så er det meget hyggeligt at have det som side-hobby.

Gamle kendinge

Der er dog også noget, som er ved det gamle. Både Lukas Jørgensen og træner Nicolej Krickau har taget samme tur til Flensborg-Handewitt.

Hvad betyder Nicolej Krickau?

- Det betyder, at han kender mig på, hvordan jeg reagerer, hvis ikke det lige er gået, som jeg gerne vil have det ift. mit eget spil. Men jeg ved også, hvordan han reagerer, når det ikke er gået holdets vej. Der er jo en fælles forståelse af, hvordan tingene skal gøres.

Og så lige tilbage til de tyske gloser.

Forstår du Nicolej Krickaus timeouts på tysk?

- Det er egentlig det gode ved det. Jeg forstår alt tysk. Mit største problem er at få sat ordene sammen. Så når folk snakker til mig, så forstår jeg det. Der kommer til at gå et halvt år, før det kommer til at sidde der.

Seks måneder går der dog ikke, før Simon Pytlick skal i aktion næste gang. Fredag møder Flensborg-Handewitt TSV Hannover-Burgdorf i Bundesligaen.