Kæmpe Randers-triumf i EHF Cup

16x9

Randers HK vandt torsdag EHF Cup'en på hjemmebane.

Randers HKs håndboldkvinder sikrede sig torsdag et flot trofæ, da de på hjemmebane besejrede Elda i den anden EHF Cup-finale og dermed vandt trofæet.

Den første kamp var endt med en sejr til Elda på 22-20 og derfor skulle kronjyderne som minimum vinde med to mål. Efter en lidt for spændende første halvleg set med danske briller, trak Randers fra i anden og vandt med 30-24.

Med den margin vandt Randers HK sit første trofæ nogensinde i europæisk sammenhæng.

Pres på hjemmeholdet
Efter et nederlag på 22-20 i første kamp mod Elda var der pres på Randers HKs håndboldkvinder. Den anden finalekamp blev åbnet med nervøst spil fra begge hold og de første ti minutter blev et parløb mellem Randers og Elda.

I løbet af halvlegen virkede det dog til, at Randers fik bedre styr på spanierne, da hjemmeholdet begyndte at trække lidt fra. På et tidspunkt var Randers faktisk foran med fire mål,

Måske var det finalenerver som drillede kronjyderne. Stille og roligt kom gæsterne nemlig tilbage i kampen og ved halvleg var Randers kun foran med to mål. Den samlede stilling efter de to kampe var derfor helt lige. 34-34

Dansk triumf efter nervepirrende kamp
I anden halvleg satte hjemmeholdet så for alvor trumf på. I løbet af seks minutter spillede Randers sig i front med seks mål - anført af Katrine Fuelund og hendes tre scoringer på seks minutters.

Men Elda gav langt fra op og spanierne spillede sig tilbage i kampen. De var på et tidspunkt nede med blot tre mål - et mål fra at udligne i den samlede stilling. Elda blev ført an af en storspillende Oana Soit, som scorede 10 af holdets mål.

Men hverken Soit eller andre kunne holde Randers til slut. Hjemmeholdet trak fra i slutningen af kampen anført af en stærk Katrine Fruelund og en velspillende Nina Wörz. Randers vandt derfor finalen med 30-24 og sammenlagt 50-46.