Pytlicks kvinder er klar til EM

16x9

Jan Pytlicks tropper blev onsdag aften klar til EM i Holland i december

Helt som forventet er det danske damelandshold i håndbold klar til EM i Holland, efter at danskerne onsdag aften vandt 24-18 på udebane over Slovakiet.

Dermed bliver den sidste puljekamp på lørdag mod overkommelige Italien en træningskamp for danskerne, der nu er to point foran Slovakiet, som man har slået i begge indbyrdes kampe.

Sagen var allerede som godt som klar ved pausen, hvor Jan Pytlicks hold kunne glæde sig over en føring på syv mål - 12-5 - over et slovakisk hold, for hvem det at score mål virkede som noget af en udfordring.

12 minutter uden mål
Der gik således næsten 12 minutter før hjemmeholdet kom på måltavlen i en første halvleg, hvor kvaliteten næppe har imponeret mange blandt publikum.

Så blev det straks noget mere lige i anden halvleg, men den danske sejr og EM-kvalifikation kom aldrig i fare, selv om slovakkerne faktisk endte med at vinde anden omgang med 13-12.

Store udfordringer
Inden for få dage har det danske hold altså både kvalificeret sig til OL og EM, og dermed kan danskerne afslutte forårssæsonen med god samvittighed, inden store udfordringer venter i efteråret.

Først ved OL, hvor Danmark har fået en meget vanskelig pulje med Norge, Frankrig, Spanien, Sverige og Sydkorea som modstandere.

Og sidst på året venter altså en EM-slutrunde i Holland. Den finder sted fra 4. til 16. december.