Nyegaard hylder: Kæmpe svækkelse

16x9

Bent Nyegaard hylder Katrine Fruelund, som ikke skal med til OL

Det er årstid for mesterskaber, kåringer, hyldester og karrierestop. Søndag sagde Katrine Fruelund farvel og tak til tophåndbold efter en alenlang karriere, som TV 2 Sportens håndboldekspert Bent Nyegaard rangerer blandt de allerstørste:

"Det er en stor størrelse, Fruelund. Lars Christiansen har været nationens kæledække, men Fruelund er jo lidt på samme niveau. Hun er jo en fantastisk repræsentant for sin sport og et ualmindeligt begavet håndboldmenneske."

"En ener i sin evne til altid at præstere hele tiden - lige meget om det er en kamp mod et bundhold eller en OL-finale. Hun har været en fighter af Guds nåde, og det er også derfor, at hun træger til at hvile nu."

"Jeg tør ikke tænke på, hvor mange gange hun har været i gulvet, fordi hun har været inde og afsøge de sidste muligheder for at forsvare eller score. Og så har hun været en personlighed - et godt menneske, som man kan regne med. Hende kommer vi til at savne."

Stor svækkelse for dansk OL-hold
Før sit farvel nåede Katrine Fruelund at hjælpe kvindelandsholdet til en OL-billet, men veteranen har altså valgt at takke nej til selv at tage med til Lonson, og det ærgrer Bent Nyegaard:

"Jeg havde meget håbet, at Katrine ville med til OL. Når jeg ser på semifinaler og finaler i den forgangne sæson (hvor Fruelunds Randers slog Viborg, red.), så har hun været den største profil og helt afgørende for, at Randers hev mesterskabet hjem."

"At Katrine ikke er med ved OL, er en kæmpe svækkelse. Det kan der ikke herske to meninger om. At hun så vurderer, at hun i stedet trænger til at holde pause, så ved jeg - når det er hende - at sådan må det være. Havde det været en mulighed, så havde hun sagt ja."