Holland: Håndbold-EM er for dyrt

16x9

Derfor valgte Holland at sige fra som EM_arrangør

Kravene til at holde en slutrunde i håndbold bliver strengere og strengere. Og det var netop de strenge krav, der fik Holland til at opgive at arrangere EM i kvindehåndbold blot seks måneder før turneringsstart. Det skriver Ekstra Bladet.

"Forskellige krav fra Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) ville have medført enorme ekstra omkostninger," skriver det hollandske håndboldforbund på sin hjemmeside ifølge Ekstra Bladet.

Blandt andet krævede EHF flere tilskuerpladser i Rotterdam, Apeldoorn og Maastricht - et krav, der alene ville have kostet en million euro at føje.

150 sider med krav
De strenge krav nikker Dansk Håndbold Forbunds (DHF) formand, Per Bertelsen, genkendende til.

"Hvis man vil være arrangør af en slutrunde, skal man kunne matche kravene i en manual på 150 sider," siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

"Det er de utroligste ting, EHF kan finde på at kræve. Bagnettet må ikke være hvidt. Det skal pludselig være sort. Vi er nede i den mindste detalje, og derfor er det en bark omgang at stå for en slutrunde," siger Per DHF-formanden.

DHF er blevet kontaktet af EHF med henblik på at overtage slutrunden, der efter planen begynder i december. Ni andre lande skulle dog ifølge EHF også være interesserede.