Intet EM-værtsskab til Danmark

16x9

Det bliver i Serbien, at de danske håndboldkvinder til december skal spille om hæder og medaljer ved EM.

Det meddeler det europæiske håndboldforbund (EHF).

Serberne overtager EM-værtsskabet fra Holland, der for 14 dage siden pludselig trak som vært.

To EM-slutrunder på ét år i Serbien
Danmark havde ellers også - som et ud af 11 lande - meldt sig klar til at overtage arrangementen, men EHF har altså valgt serberne som vært for EM, der bliver spillet den 4.-16. december.

Ifølge Dansk Håndbold Forbunds formand Per Bertelsen var Serbien villige til at overtage arrangementet på normale vilkår - hvorimod blandt andre Danmark, Norge og Sverige krævede, at EHF tog en del af det økonomiske ansvar for det store arrangement - og det kan være en af årsagerne til, at Serbien blev valgt.

En anden grund er formentlig, at EM-kampene bliver spillet i byerne Beograd, Nis, Vrsac og Novi Sad - de samme byer, der blev brugt, da Serbien for bare et halvt år siden var vært for EM i herrehåndbold.

En turnering, som Danmark jo som bekendt vandt.

Island får den sidste plads
Det er Danmark ikke umiddelbart blandt favoritterne til også at gøre til december, hvor 16 hold skal kæmpe om EM-guldet.

Island har som det sidste hold fået en plads i turneringen - nemlig den plads, som var reserveret til EM-værten.

Men da Serbien i forvejen selv havde kvalificeret sig til slutrunden, får islændingene altså den ledige plads, fordi de er det hold, der var bedst af alle tredjepladserne i kvalifikationen.

Der bliver trukket lod til EM-turneringen på fredag i forbindelse med en EHF-kongres i Monaco.