Intet EM-værtsskab til Danmark

16x9

Det bliver i Serbien, at de danske håndboldkvinder til december skal spille om hæder og medaljer ved EM.

Det meddeler det europæiske håndboldforbund (EHF).

Serberne overtager EM-værtsskabet fra Holland, der for 14 dage siden pludselig trak som vært.

To EM-slutrunder på ét år i Serbien
Danmark havde ellers også - som et ud af 11 lande - meldt sig klar til at overtage arrangementen, men EHF har altså valgt serberne som vært for EM, der bliver spillet den 4.-16. december.

If√łlge Dansk H√•ndbold Forbunds formand Per Bertelsen var Serbien villige til at overtage arrangementet p√• normale vilk√•r - hvorimod blandt andre Danmark, Norge og Sverige kr√¶vede, at EHF tog en del af det √łkonomiske ansvar for det store arrangement - og det kan v√¶re en af √•rsagerne til, at Serbien blev valgt.

En anden grund er formentlig, at EM-kampene bliver spillet i byerne Beograd, Nis, Vrsac og Novi Sad - de samme byer, der blev brugt, da Serbien for bare et halvt år siden var vært for EM i herrehåndbold.

En turnering, som Danmark jo som bekendt vandt.

Island får den sidste plads
Det er Danmark ikke umiddelbart blandt favoritterne til ogs√• at g√łre til december, hvor 16 hold skal k√¶mpe om EM-guldet.

Island har som det sidste hold fået en plads i turneringen - nemlig den plads, som var reserveret til EM-værten.

Men da Serbien i forvejen selv havde kvalificeret sig til slutrunden, får islændingene altså den ledige plads, fordi de er det hold, der var bedst af alle tredjepladserne i kvalifikationen.

Der bliver trukket lod til EM-turneringen på fredag i forbindelse med en EHF-kongres i Monaco.