Dansk EM-skrækgruppe i vente?

16x9

Det kan blive rigtig grimt for Pytlicks håndbold_kvinder til EM i Serbien

Lad os endelig dvæle lidt ved det positive først:

De danske håndboldkvinder er sikre på ikke at ende i samme pulje som de altid stærke russere ved EM til december - og de undgår også de serbiske værter.

Rusland og Serbien er nemlig i samme seedningslag som Danmark (og Ungarn), når der fredag klokken 18 bliver trukket lod til de fire EM-grupper.

Til gengæld kan landstræner Jan Pytlick i værste fald stå efter lodtrækningen med et kampprogram, der byder på Norges verdensmestre, de franske viceverdensmestre og VM-bronzevinderen Spanien.

"Ja, det vil være en grim lodtrækning - for de tre andre hold," joker Jan Pytlick, da sporten.tv2.dk præsenterer ham for den mulige skrækgruppe.

Tænker kun på OL
Landstræneren indrømmer ærligt, at han ikke har brugt mange minutter på at tænke på EM-lodtrækningen. For om en måned venter OL i London, og det har hans fulde opmærksomhed lige nu.

"Vi ved jo ikke, hvor vi står efter OL - om der eksempelvis er nogen af de ældre spillere, der siger stop. Typisk er den EM-slutrunde, der altid kommer efter et OL, jo et mesterskab, hvor alle holdene er ved at bygge noget nyt op med flere nye spillere," forklarer landstræneren.

Men når han kigger på de fire seedningslag til EM-lodtrækningen, kan han dog alligevel hurtigt udpege de hold, han helst vil undgå.

Kun to mulige grupper
"Norge er et af verdens stærkeste hold, så kan vi undgå dem fra første seedningslag, vil det være fint. I andet lag vil vi nok helst møde Tyskland eller Ukraine - og så vil jeg gerne undgå Spanien fra det nederste lag," siger Jan Pytlick.

Det ligger allerede fast, at Danmark enten ender i EM's pulje B, der bliver spillet i Nis, eller i pulje D, der skal til byen Vrsac.

De serbiske værter, som Danmark som sagt er i seedningslag med, har nemlig på forhånd placeret sig selv i pulje A, der bliver spillet i hovedstaden Beograd, mens Ungarn - fra samme seedningslag - på forhånd er placeret i pulje C i byen Novi Sad af hensyn til de ungarske tilskuere.

DE FIRE SEEDNINGSLAG I EM-LODTRÆKNINGEN:

1: Norge, Sverige, Rumænien og Kroatien
2: Frankrig, Montenegro, Tyskland og Ukraine
3: Serbien, DANMARK, Rusland og Ungarn
4: Spanien, Tjekkiet, Makedonien og Island